30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İsrail esnafı da vurdu!

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığı Beth İsrael Sinagogu'na komşu esnaf, sokağın bariyerlerle kapatılması nedeniyle zarar ettiklerini belirterek duruma tepki gösterdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılıları nedeniyle Ortadoğu'da barışın sağlanması ve çatışmalarda hayatını kaybedenler için özel olarak dua edilen Beth İsrael Sinagogu civarında alınan önlemler, esnafın tepkisine neden oldu.

Saldırıların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan güvenlik önlemleri esnafı çileden çıkardı. Şişli Rumeli Caddesi Efe Sokak'ta bulunan sinagogun, esnafı zarara uğrattığı iddia edildi. Sokağın iki tarafına da polis tarafından konulan barikatlar nedeniyle araç trafiğine izin verilmezken, vatandaşların da güvenlik önlemi nedeniyle sokağa girmek istemediği gözlendi.

Çoğunluğu tekstil mağazalarından oluşan sokağın boş olması nedeniyle esnaflar para kazanamadıklarını söyledi. Sokaktaki tüm esnafın camlarında asılı Filistin bayrakları dikkat çekerken, gelen malzemelerin sokak başında bırakılarak mağazaya kadar elle taşınması dikkat çekti.

Esnaf, "İsrail'in Filistin'e saldırmaya başlamasından sonra güvenlik önlemi artırıldı. Sokağın her iki tarafına polis ve barikat konuldu. Sokağımız bom boş kaldı. Zaten ekonomik kriz var bir de güvenlik önlemi nedeniyle iyice zor duruma düştük. Akşama kadar kimse gelmiyor. Mallarımızı bile elle taşıyarak dükkana getiriyoruz. Mal araçlarını sokağımıza sokamıyoruz. Bir haftadır çile çekiyoruz" diye konuştu.

24 saat otopark hizmeti veren bir esnaf ise "Bir haftadır otoparkıma hiçbir araç gelmedi. Çünkü sokağa araç giremiyor. Bir an önce barikatların kaldırılmasını istiyoruz. Para kazanamıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 14:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail kantarcı IP: 88.234.187.xxx Tarih : 12.01.2009 13:03:35

efe sokakta esnafım yazılanların hepsi dogrudur konuyu kaymakama valiye iem e bildirdik sokak esnafı olarak onlarca imza topladık barikatların kaldırılması için ama netice alamadık yahudilerin filistinlilere yaptıgı yetmiyormu sayın vali birde burda esnafa çektiriyorsunuz