7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İsrail'e 'sarı öfke'

YARDIM GEMİLERİNE SALDIRAN İSRAİL'E

İstanbul'daki bir grup taksi şoförü, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisi ve peşindeki konvoya saldırı düzenleyen İsrail'i protesto etmek için uzun konvoy oluşturdu.

Kentin ana arterlerinde tur atan sarı taksiler, son olarak İsrail'in Levent'deki İstanbul Başkonsolosluğu önüne gelerek glaksiyon çalıp istiklal marşı okuyorak eylemlerini sürdürdü.

Yaklaşık 2 bin araçlık konvoy oluşturan bir grup ticari taksi sürücüsü, dün Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara adlı gemi ile peşindeki konvoya saldırı düzenleyen İsrail'i protesto etmek için eylem yaptı. İsrail'in gerçekleştirdiği çirkin saldırıya tepkki gösteren taksi esnafı, şehir turu attıktan sonra İsrail Başkonsolosluğu önüne gelerek glaksiyon çaldı. Uzun süre siren çalıp slogan atan eylemciler, okunan istiklal marşının ardından eyşlemlerine ana arterlernde tur atarak devam etti.

Turan Kuzgun isimli taksi sürücüsü, eylemlerinin insanlık suçu işleyen İsrail'e yönelik olduğunu belirterek, yapılanların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Metin Özgün isimli bir başka taksi sürücüsü ise Osmanlı torunu olduğunu belirterek, "Biz bunu kabul edemeyiz. Yapılanlar ve yaşananlar çok vahim. Bu insanlık suçudur, cezasız kalmamalıdır" dedi. Cihangir Eraslan isimli bir diğer sürücü ise taksici esnafı olarak haklı tepkilerini ortaya koyduklarını, eylemlerinin süreceğini kaydetti.

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisi ve peşindeki konvoya gerçekleştirdiği hain saldırı, tüm dünyada olduğu gibi yurtta ve İstanbul'da çeşitli gruplarca protesto edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 09:29:00
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 11:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?