30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor!

İsrail'in Gazze'ye yönelik olarak başlattığı kara harekatına tepkiler çığ gibi büyürken, yüzlerce vatandaş İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'na gelerek, gece boyunca sürecek bir eylem başlattı.

Beşiktaş, Levent Büyükdere Caddesi'nde bulunan İsrail Konsolosluğu önüne izinsiz olarak yürüyen yüzlerce vatandaş, İsrail'i protesto etmek için caddeyi trafiğe kapadı. Polisin uyarısı üzerine caddeden çekilen vatandaşlar, daha sonra sloganlar atarak Filistin bayrakları ile beklemeye başladı.

Hamas lideri Şeyh Ahmed Yasin'in fotoğraflarını alan göstericiler, "Katil İsrail hesap verecek" şeklinde slogan attı. Yanlarında getirdikleri İsrail bayraklarını yakan grup, Filistin'den gelen mesajları okuyarak tekbir getirdi. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu örgütünün desteklediği ve yaklaşık bin kişinin katıldığı izinsiz gösteriye, çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

Göstericilerin sayısı hızla artmaya devam ederken, İsrail'in harekatının durdurulması istendi. Gece boyunca konsolosluk önünde eylem yapacaklarını belirten göstericiler, İsrail bayraklarını yere atarak ezdi. 

POLİS EKİPLERİ DE ZOR ANLAR YAŞADI

Çevik Kuvvet ekipleri, takviye otobüslerle bölgeye gelerek güvenlik önlemini artırdı. Gösteri nedeniyle, Levent ve Beşiktaş istikametine giden yollarda trafik yoğunluğu oluştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 10:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?