30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İsrail’in istediği güvenlik uygulaması kalkıyor

İsrail Hava Yolları El Al’ın ek güvenlik talebi üzerine Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminali’nde başlatılan uygulama nihayet kaldırılıyor.

‘X-ray (elektronik arama aygıtı) cihazlarıyla’ gerçekleştirilen uygulamanın, önümüzdeki günlerde Eğitim Araştırma Denetleme Uzmanlar Kurulu (EADÜK) üyeleri tarafından denetlenmesinin ardından bir hafta içinde kaldırılması bekleniyor

Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu’nun (MSHGK) bir alt birimi olan EADÜK, Ankara’da yaptığı dünkü toplantısında Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminali’ndeki ek güvenlik uygulamasını yerinde inceleme kararı aldı. Önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelerek Dış Hatlar Terminali’nde denetleme yapacak olan 3-4 kişilik heyet, uygulamanın acilen kaldırılması yönünde bir rapor hazırlayacak. EADÜK yetkilileri, uygulamayla ilgili bugüne kadar birçok şikayet aldıklarını belirterek, kendilerinin de, uygulamanın kaldırılmasının herhangi bir güvenlik zafiyetine yol açmayacağı görüşünü taşıdığını söyledi.

Terminalde yeni güvenlik önlemlerinin alınması konusunda tavsiye kararlarını da bildireceklerini ifade eden yetkililer, tedbirlerin yolcuya eziyet oluşturmayacak şekilde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 09:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?