30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İsrailli uyuşturucu kuryeleri tutuklandı

Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan İsrail uyruklu 2 yolcunun çantasından, zarf iç inde 232 gram afyon sakızı çıktı. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Vili ve Rüzgar isimli eğitimli köpekleri, Atatürk Havalimanı Dış Hatları'ndan çıkış yapan yolcuların eşyalarında yapmış oldukları koklamada 2 çantaya tepki verdi. Çantaların içinde yapılan aramada 2 adet zarf ele geçirildi. Açılan zarfların içinde kartpostalların arasına zula edilmiş 232 gram Afyon sakızını bulundu.

Bunun üzerine çanta sahipleri İsrail uyruklu Albert Shaul ile Avi Chon gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada, bu kişilerin İstanbul'a üç gün önce turistik amaçlı geldikleri ortaya çıktı. Aksaray'da bir otelde kaldıkları öğrenilen zanlılar, ele geçen uyuşturucuyu tanımadıkları İranlı bir kişiden aldıklarını itiraf etti. Ülkelerinde halı ve kuyumcu dükkanı olan Albert Shaul ile Avi Chon'un, Afyon sakızını kartpostalların arasına kendilerinin zula ettikleri öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen iki zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 14:38:03
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 15:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?