4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İşsiz kalan öğretmen oluyor

İstanbul  Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Fatih Koleji’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelen Van İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileriyle yemek yedi.

Yemekte öğrencilerle sohbet eden Ata Özer, Cumhurbaşkanı olmak istediğini söyleyen Sibel Basut adlı öğrenciye, "Neden cumhurbaşkanı olmak istiyorsun" diye sordu. Basut da "Doğu ve Güneydoğu gibi gelişmemiş illerdeki öğrencilerin de aynı şartlarda eğitim görmesi için bu göreve gelmek istiyorum. 6 ay önce babam öldü. İş buldukça İstanbul’a çalışmaya gelen 15 ve 17 yaşlarında 2 ağabeyim var. Onlar okuyamadılar. Benim okumamı çok istiyorlar" diye cevap verdi. Ata Özer, kendisinin de sıkıntılar içinde büyüdüğünü ve bu mevkilere çok çalışarak geldiğini anlattı.

Ata Özer, "Teneke Mahallesi’nde büyüdüm. Plastik leğenler içinde yıkandım. Çok çalışarak her şeyi başaracaksınız" dedi. Ata Özer, öğretmenlik mesleğinden bahsederken de "Çocukları sevmeyen insanların öğretmen olmaması gerekir. Ama şimdi işsiz güçsüz kalanlar öğretmen oluyor" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 10:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?