3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İşsizlik intiharı

Üsküdar'da Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir genç, girdiği bunalım sonucu intihar etti. Gencin son 5 aydır işsiz olduğu için bunalıma girdiği öne sürüldü.

Olay dün gece saat 21.00 sıralarında Selimiye Mahallesi Şerif Kuyu Sokak'ta meydana geldi. 5 ay önce askerden gelen ve işsiz olduğu gerekçesiyle bunalımda olduğu iddia edilen Utku Uzunay (25) intihar etti. Avukat olan ağabeyinin eve gelerek acı olayı fark etmesiyle, durum hemen polise bildirildi. Olay yerinde inceleme yapan uzman ekipler, Uzunay'ın evinin salonunda bulunan kalorifer borularına sardığı kabloyla intihar ettiğini tespit etti. Maddi sorunu olmadığı öğrenilen Uzunay'ın, Bursa Fen Lisesi'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü kazandığı, üniversiteyi başarıyla bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptığı öğrenildi. Olay yerine gelen Uzunay'ın yakınları güçlükle ayakta dururken, Uzunay'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Haydarpaşa Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 12:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aydın Çağıl IP: 85.99.194.xxx Tarih : 22.02.2006 18:21:37
Bu sıralar canına kıyma vakalarıyla sıkça karşı karşıyayız. Asıl nedeni bulmak için ne yazık ki ilgililerce ciddi bir araştırma da yapılmıyor. En kısa sürede bu zamansız gidişleri durdurmalıyız. Muhakkak çözüm yolu bulunur. Hatayı yapan da, çözümü bulan da insan aklıdır.İnsan olarak yaratılmakla Allah tarafından mükafatlandırılmışız.Bu mükafatı,canı sonuna dek iyi saklamalıyız ruhen ve madden.Her intihara ,insan olarak üzülmemek elde değil,ama üzülmek de meseleyi çözmüyor. Cana özkıyımları bir an evvel durdurmalıyız. Çünkü giden canlar bizim insanlarımızdır. Ne cevherleri kaybediyoruz.Allah bizlere olgun düşünme gücü versin.Mütevazi bir yaşamı öneriyorum tüm insanlarımıza.Böylelikle daha rahat nefes alma ımkanı doğacaktır zamanla.Allah sonumuzu hayırlı eyleye1!