6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul, Bayram’da yağışlı

Hava sıcaklıklarının Ramazan Bayramı ile birlikte 11-13 derece azalacağı tahmin ediliyor. Afet Koordinasyon Merkezi, vatandaşları su baskınları ve benzeri olumsuz koşullara karşı hazırlıklı olunması konusunda uyarıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden Meteoroloji Mühendisi Ahmet Köse’nin verdiği bilgilere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havayla birlikte sıcaklıkların 11-13 derece azalması bekleniyor.

İstanbul’da hava Arefe gecesine kadar az bulutlu ve açık, sıcaklıklar ise 20-22 derece civarında olacak. Bayramın 1. günü başlaması beklenen yağışların özellikle 1. gün akşam saatleri ile 2. gün öğle saatleri arasında kalan zaman diliminde şiddetli yağacağı ve yağış miktarının da aşırı olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca, bayramın 1. günü lodos ve kıbleden saatte 60 km’ye kadar çıkması beklenen rüzgarın deniz ulaşımında aksamalara neden olması bekleniyor. 17-18 Kasım tarihlerinde yüksek kesimlerde karla karışık yağmur hatta kar yağma ihtimali mevcut. İstanbul’un çeşitli semtlerinde farklı yağış miktarları da görülebilir

Bursa Uludağ, Eskişehir ve Bolu dağı civarında kalan bölgede yüksek kesimlerde 17-18 Kasım tarihlerinde kar yağacağı tahmin ediliyor. Bayram süresince tüm yurtta hava sıcaklıkları İstanbul kadar olmasa da hissedilir derecelerde azalacak ve kışa yaklaşıldığını iyice hissettirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi; kuvvetli rüzgar ve şiddeti yağış sebebiyle oluşması muhtemel su birikintileri, su baskınları, taşkınlar ve benzeri olumsuz koşullara karşı vatandaşları hazırlıklı ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 11:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?