3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul, bela şehri oldu

Sivil polis Naci Soydan (22), şüphe üzerine kimliğini görmek istediği bir kişi tarafından bıçaklanarak şehit edildi. Yanındaki diğer polis memurunu da elinden yaralayan saldırgan, saklandığı parkta yakalandı.

İSTANBUL Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği’nde görevli Naci Soydan, dün Levent’te bir meslektaşıyla çıktığı yaya devriyesinde, saat 17.30 sıralarında Sporcular Parkı’nda Mustafa Memiş’ten (34) şüphelenerek kimlik sordu. Memiş, çıkarttığı bıçağı Soydan’ın kalbine sapladı. Yanındaki polis memurunu da elinden yaralayarak kaçtı. Soydan tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Parkta kaldı

Ekipler, Mustafa Memiş’i olayın yaşandığı parkta yakalandı. Hastaneye gelen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, saldırganla ilgili, "İstanbul dışından yeni geldiğini tespit ettik. Madde bağımlısı değil şu andaki görüntüsü normal" dedi. 3 gün önce Ankara’da meydana gelen başka bir olayda da, Başkomiser Erkan Ataman (31), bir yaralama olayının failini yakalamak isterken, vurularak şehit edilmişti.

Dövülüp silahı alındı

Kardeşiyle birlikte eve giderken, sopalı-bıçaklı gaspçıların saldırısına uğrayıp silahını bile kaptıran polis memuru, "Halimin resmini çekin, İstanbul’u görün" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

ŞİŞLİ’de görevli polis memuru Mahmut Şeritlioğlu, dün Kilis’ten ziyarete gelen kardeşi Mehmet Şeritlioğlu ile dolaşmak için dışarı çıktı. Bağcılar’da dolmuştan inen polis memuru, kardeşiyle eve doğru yürümeye başladı. Bu sırada yanlarına gelen 15 kişi, sopa ve bıçaklarla saldırdı. Silahını çeken Şeritlioğlu sopa darbeleri ve tekmeler sonucu yere yığıldı. Polisin cep telefonunu, paralarını ve beylik tabancasını gasp eden saldırganlar, havaya tek el ateş ettikten sonra kaçtı.

Vursam suçlanırdım

Kardeşiyle birlikte hastaneye kaldırılan polis memuru, başına aldığı darbeler nedeniyle Haseki Hastanesi’ne sevk edildi. Kanlar içinde gazetecilere konuşan Mahmut Şeritlioğlu, "İstanbul’da polis memurluğu yapıyorum. Saldırganları istesem vururdum. 15 kişilerdi. Yasalar gereğince ateş edemedim. Silahımı da maalesef gasp ettiler. Halimin resmini çekin, İstanbul’u görün" dedi. Saldırganlar aranıyor.
Hürriyet/Sefa KIDIK-Taner YENER
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 10:09:46
Güncelleme :10 Kasım 2006 Cuma 10:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?