3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul, facianın eşiğinden döndü!

Sarıyer'de kontrolden çıkan bir kuru yük gemisi, karaya vurdu. Karada ve bir çocuk parkında maddi hasara neden olan geminin oluşturduğu dalgalar nedeniyle kıyıya yakın evlerin alt katlarını su bastı.

Saat 08.30 sıralarında meydana gelen olayda, Singapur bandralı olduğu öğrenilen bir kuru yük gemisi, Sarıyer'de kontrolden çıkarak karaya yöneldi. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre hızla yaklaşan gemi, karaya vurdu.

Çevredeki vatandaşların deprem korkusu yaşamasına neden olan kazada, karada ve bir çocuk parkında maddi hasar meydana geldi. Çarpma sırasında oluşan dalgalar nedeniyle de, kıyıya yakın noktalardaki evlerin alt katlarını su bastı. Kaza yapan gemi, daha sonra 300 metre açığa ilerleyerek demirledi.

Evi sular içinde kalan bir vatandaş, "Gemi çok hızlı geliyordu. Çok korktuk. Kapıları kapattık. Sert bir şekilde karaya vurdu" dedi. Görgü şahidi bir vatandaş ise, "Erken saatte olması bir açıdan şans gibi. Çünkü burada çocuk parkı var. Eğer çocuklar burada olsaydı büyük bir facia yaşanabilirdi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 13:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?