6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul: Avrasya'nın Ufukları'nda ödül yağmuru

Avrasya’nın Ufukları Kitap ve Kültür Şöleni’nde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 9 farklı ülkeden 40 yazara ödül verildi.

Cemal Reşit Rey Konser ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Diyalog Avrasya Platformu tarafından organize edilen ve Türkiye Yazarlar Derneği’nin katkıları ile gerçekleştirilen "Avrasya’nın Ufukları Kitap ve Kültür Şöleni"’ne, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kültür eski Bakanı İstemihan Talay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve çok sayıda büyükelçi katıldı. Kültür eski Bakanı İstemihan Talay ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna birlikte, plaket alacak yazarların adının yazılı bulunduğu kitap şeklindeki dev maketin kurdelesini keserek şöleni başlattı.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna ve Rusya’dan toplam 40 yazara plaket verildi. Türkiye’den ödül alan 14 yazar arasında Fethullah Gülen ve Hüseyin Çelik de bulunuyor.
Cem Karaca’nın eşi İlkin Karaca ile ’Hürrem Sultan"’ın oyuncusu Olga Sumka’ya da teşekkür plaketi verildi.

Plaket törenin ardından Türki Cumhuriyetlerinden gelen öğrenciler, "Cengiz Aytmatov’un Doğum Günü’ pastasını sahneye getirdi. Cengiz Aytmatov, 75. Yaş Günü Pastasını Gürtuna ve Kırgızistan Büyükelçisi ile birlikte kesti. Pastanın kesilmesinin ardından Gürtuna, Cengiz Aytmatov’a teşekkür plaketi verdi. Pasta kesiminin ardından kısa bir konuşma yapan Aytmatov, "İstanbul Boğazı’nda iki büyük köprü var. Diyalog Avrasya da İstanbul’un bence üçüncü büyük köprüsü. Burada sizinle olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu güne kadar yazdığım kitaplar pek çok dile çevrildi. Ama Türkçe’ye çevrilmesinden ayrı bir mutluluk duyuyorum" dedi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 12:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?