7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul: Avrupa Modası’nın Üç Yüzyılı Sergisi uzatıldı

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde 12 Mayıs’ta açılan “Paris-St. Petersburg, Alexandre Vassiliev Koleksiyonu’ndan Avrupa Modası’nın Üç Yüzyılı Sergisi”, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 24 Ekim Pazar akşamına kadar uzatıldı. Süresi 15 Ağustos’tan 25 Ekim’e kadar iki ay uzatılan sergi, Pazartesi hariç olmak üzere hafta içi 10:00-18:00, hafta sonu 11:00-18:00 arasında gezilebilecek.

Dünyada son yıllarda büyük ilgi gören moda sergilerinin “Türkiye’de ilk örneği” olarak açılan Sergi, açıldığı 12 Mayıs tarihinden itibaren 3 ay içinde 25 bin kişi tarafından gezildi. “Paris-St. Petersburg, Alexandre Vassiliev Koleksiyonu’ndan Avrupa Modası’nın Üç Yüzyılı Sergisi”nin, 24 Ekim akşamına kadar uzatılma kararı, Türkiye çapında büyük ilgi görmesi üzerine alındı.

Ziyaretçi profilinin önemli bir bölümünü kadınların oluşturduğu sergi, ayrıca Türkiye’ye gelen yabancılardan da yoğun ilgi görüyor. Bilindiği gibi, Haziran ayında İstanbul’da yapılan NATO Zirvesi kapsamında, İstanbul’a gelen devlet başkanlarının eşleri de Avrupa Modası’nın Üç Yüzyılı Sergisi’ni ziyaret etmişlerdi.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi ve Beymen’in işbirliğiyle düzenlenen sergide, Alexandre Vassiliev’in koleksiyonunda yer alan 1770-2000 yılları arasındaki döneme ait 150 kadın, erkek ve çocuk giysisi ile Avrupa ve Rus şapkaları, eldiven, şemsiye ve yelpaze gibi 300 aksesuvar yer alıyor.

Yaklaşık 4 yıllık bir çalışma ile hazırlanan sergi, moda tarihinin 300 yıllık dilimine giysi ve aksesuvarların kimlik bilgileri ile de ışık tutuyor. Alexandre Vassiliev’in uzun uğraşlarla yıllar içinde topladığı giysilerin çoğu ünlü kişilere ait bulunuyor. Sergide giysileri sergilenenler arasında Tourville Markizi, II. Nikolas’ın kuzeni Düşes Marie Pavlovna, Calveyrac Kontesi, Alcantara Kontesi, Rus Prenses Marie Liodorovna Orloff gibi çeşitli hanedan mensupları ve Nina Tikhanova, Ekaterina Geltzer, Elizateva Gundobina, Anastasia Vyaltseva, Olga Baclanova, Tatyana Nalbandova, Maya Plissetskaya gibi ünlü isimler yer alıyor.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 12:46:16
Güncelleme :17 Ağustos 2004 Salı 13:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?