7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul: Azılı hırsızlara polis baskını

Şişli ve Beyoğlu’nda son günlerde artış gösteren hırsızlık olayları sebebiyle harekete geçen güvenlik güçleri, daha önce 4 iş yeri, 2 oto hırsızlığı ve çok sayıda ev soygununa adı karışan 5 hırsızdan 4’ünü, son işlerinde nefes kesen bir operasyonla yakaladı.

Polisi alarma geçiren olay, saat 04.30 sıralarında Şişli’de meydana geldi. Yokuşbaşı Sokak üzerinde bulunan bir eve soygun amaçlı giren 5 azılı hırsız, evde ziynet eşyalarının yer aldığı sandığı çıkarmaya başladı. Bu arada devriye gezen ve evin pencere korkuluklarının kırıldığını fark eden polisler, eve iki koldan baskın düzenleyerek ilk etapta hırsızlardan ikisini kıskıvrak yakaladı. Diğer iki zanlıyı kovalamaca sonucu gizlendikleri başka bir evin zemin katında sıkıştıran güvelik güçleri, şahısları burada yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Soruşturma aşamasında oldukları gerekçesiyle isimleri açıklanmayan zanlılar elleri kelepçelenirken, polise zor anlar yaşattı. Zanlılar, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına da tepki gösterdi.
Vatandaşların korkulu rüyası haline gelen hırsızların yakalanışı, mahalleliye derin bir nefes aldırdı. Semt sakinleri, zanlıların aynı bölgede defalarca soygun gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Biz bunlardan bıktık. Evimizde rahat uyuyamıyoruz" diyerek tepkilerini ortaya koydu.
Öte yandan, aynı olayda gözcülük yaptığı ileri sürülen bir kişi ise, gecenin karanlığından da faydalanarak izini kaybettirdi. Polis, kaçan beşinci hırsızın yakalanması için çevrede geniş çaplı soruşturma başlattı. 

Yakalanan hırsızlar, iki ayrı ekip otosuna bindirilerek sorgulanmak üzere Taksim Polis Merkezi’ne götürüldüler. Zanlıların yarın hakim karşısına çıkarılmaları bekleniyor.

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 10:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?