6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul: Bener Cordan son yolculuğuna uğurlandı

Fenerbahçe Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde, Milli Eğitim eski Bakanı Nevzat Ayaz, Milletvekili Köksal Toptan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, iş adamı Yılmaz Ulusoy, oğlu Alkın Cordan, ailesi ve çok sayıda yakını hazır bulundu. Cenaze namazı sırasında Cordan’ın oğlu Alkın Cordan, Milletvekili Köksal Toptan’a sarılarak uzun süre ağladı.


Gazetecilerin, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait binaların çatısında bulunduğu tespit edilen ’Asbest’ isimli maddenin kanser yaptığı şeklindeki iddiaları sorması üzerine Alkın Cordan, "Babamın hastalığının onunla ilgisi yok. O başka bir kanser hastasıydı. Uzun süredir kemoterapi görüyordu. Çok önemli bir adamı kaybettik. Çok üzgünüm" yanıtını verdi.


Milletvekili Köksal Toptan ise, "Cordan, çok çalışkan, çok önemli bir insandı. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı. Kendisinin çalışma saati mefhumu yoktu. Asbest ile alakalı bir durum var mı bilemiyorum ama gerçekten çok kötü bir tesadüf. Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli bazı arkadaşlar da kanserden vefat etti. Bazıları da kanserle hala uğraşıyor. Bunun Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgisi olduğunu bilecek bilimsel bir donanımım maalesef yok. İlgili arkadaşlarımız, konuyla ilgili çalışma yaparlarsa bu iş bir çözüme ulaşır. Böyle bir ihtimali düşünmek bile istemiyorum. Bu olayın mutlaka araştırılması gerekir" diye konuştu.
Kılınan cenaze namazının ardından Cordan, gözyaşları arasında Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 15:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?