6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul: Borusan, dünyaca ünlü Kibele Kuartet'i İstanbul'a getirdi

Borusan, kültüre ve sanata olan katkılarına bir yenisini ekledi. Borusan Kültür ve Sanat Merkezi çerçevesinde 5 Mayıs Çarşamba günü, uluslararası platformlarda büyük başarılara imza atan Kibele Kuartet’in konseri gerçekleşecek. Viyola, viyolonsel ve iki keman’dan oluşan grup, konserde Ekrem Zeki Ün’ün Türk Kuarteti’nin yanı sıra Haydn ve Brahms’ın eserlerini seslendirecek.


Adını Anadolu topraklarını koruyan ana tanrıça Kibele’den alan ve keman sanatçıları Elif Tarakçı ve Gökçe Ergin, viyola sanatçısı Beste Tıknaz ve viyolonsel sanatçısı Rahşan Güvençer’den oluşan Kibele Kuartet 5 Mayıs Çarşamba günü İtalyan Kültür Merkezi’nde bir konser verecek. Borusan Kültür ve Sanat Merkezi etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşecek konser saat 19.00’da başlayacak.

Genç kuşak oda müziği toplulukları arasında kendine özgü tınısı, rengi, tutkulu müzikal tavrıyla farklı ve özgün bir çizgi yaratan topluluk, klasik kuartet anlayışının yanı sıra, günümüz müziğini de repertuarına alarak doğu – batı kültürleri arasında bir köprü oluşturdu.

Kuruluşundan kısa bir süre sonra oda müziği formasyonunu daha da geliştirmek için İtalya’ya giden Kibele Kuartet üyeleri Accademia Musicale Chigiana Müzik Akademisi’nin eleme sınavında, 20 kuartet arasından ilk beş arasına girdi. Ünlü oda müziği uzmanları Piero Farulli ve Andre Nannoni ile çalışan sanatçılar, buradaki performansları ve verdikleri konserlerdeki başarıları ile büyük takdir toplayıp “Diploma di Merito” ya layık görüldüler.

Kibele Kuartet’in üyeleri Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Akbank Oda Orkestrası, Tekfen Karadeniz Orkestrası ve Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’ndaki görevlerinin yanı sıra solist olarak da kariyerlerini sürdürüyor.

İSTANBUL/KENTHABER
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2004 Cuma 12:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?