6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul: Ecevit: Hükümet, bizim meyvelerimizi topluyor

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, "Hükümet enflasyonun kendileri tarafından düşürüldüğünü söylüyor. Halbuki enflasyonun düşmesi ve ekonominin olumlu bir hal alması bizim dönemimizdeki çalışmaların bir sonucudur" dedi.

28 Mart Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala partiler meydanlarda düzenledikleri mitinglerle son kozlarını oynuyorlar. DSP lideri Bülent Ecevit'te bugün Kartal Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Ecevit konuşmasında, hükümeti eleştiri yağmuruna tutarken, solun iki partisi CHP ve SHP'yi de gerçek ideolojilerinde tutarsız davranmakla suçladı.

Gecikmeli başlayan mitinge yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Miting alanına seçim otobüsüyle gelen Bülent Ecevit, eşi Rahşan Ecevit'le birlikte otobüsün üstüne çıkarak partilileri selamladı. Ecevit'in konuşması başlamadan önce söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Masum Türker, Kartallılar'dan oy isterken, seçimlerin halkçılarla Amerikan mandacıları arasında geçeceğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Masum Türker ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtılmasının ardından konuşmasına geçen Bülent Ecevit, partisinin kısa zamanda yeniden iktidara geleceğini savundu. "Hükümet emeklilerin hakkını yiyor" diyen Ecevit, AK Parti iktidarının emeklilerin cebinden aldığı parayı kendisine aktardığını ve yasal olmayan işler yaptığını söyledi. Konuşmasında hemen yanında duran Masum Türker'i partililere öven Ecevit, ekonomiyi kurtarması için Amerika'dan kendisinin getirdiği Kemal Derviş'i suçladı. Ecevit, "Masum Bey ile 57. Hükümet döneminde üç ay gibi bir süre de olsa çalışma fırsatımız oldu. O dönemde iş adamları beni, 'Böyle bir ekonomistiniz vardı da neden Amerikalar'dan bakan getirdiniz' diye eleştirmişlerdi. Bu benim işlediğim bir kusur" diyerek, Kemal Derviş'i getirmekle hata yaptığını belirtti.

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, ekonomik göstergelerdeki düzelmenin AK Parti hükümetine maledilmesine de tepki göstererek, "Hükümet enflasyonun kendileri tarafından düşürüldüğünü söylüyor. Halbuki enflasyonun düşmesi ve ekonominin olumlu bir hal alması bizim dönemimizdeki çalışmaların bir sonucudur. Bu hükümet zamanında yatırımlar geriledi ve işsizlik arttı" dedi.

Partililer tarafından sık sık alkışlanan Bülent Ecevit, bir miting sırasında eşi Rahşan Ecevit'in başına bir güvercin konduğunu ve bu güvercinin DSP için iktidar habercisi olduğunu iddia etti. Bülent Ecevit, CHP'yi de eleştirerek, ideolojisinde tutarlı olmamakla suçladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve yardımcılarının Ali Müfit Gürtuna'ya adaylık teklif etmelerini eleştiren Ecevit, "Laikliği içtenlikle benimseyenler böyle bir teklif yapar mı? Demokratik solla ilgisi olmayan kişilerin kapılarını çaldılar. CHP'nin ideolojik tutarlılığı yok" dedi. Ecevit SHP'ninde sol çizgisinden uzak kaldığını ve solu böldüğünü iddia etti.

"ABD KUZEY IRAK'TA KÜRT DEVLETİ KURULMASINA GÖZ YUMUYOR"

Kuzey Irak konusuna da değinen DSP lideri, Kuzey Irak'ta Amerika'nın göz yumduğu bir Kürt Devleti'nin adım adım kurulduğunu ve hükümetin buna seyirci kaldığını söyledi. Hükümeti Kıbrıs konusunda ver-kurtulcu bir politika izlemekle suçlayan Bülent Ecevit, "Kıbrıs hiç bir zaman Rumlar'ın idaresine girmemiştir. Rumlar'da bu yetenek yok, Kıbrıs'ın Türkiye'den hiç bir farkı yok vatanımızın bir uzantısıdır" dedi. Türkiye'nin AB'ne girmesinin kasıtlı olarak engellendiğini söyleyen Bülent Ecevit, Türkiye'nin AB'ne alınmama sebeplerini, Avrupalılar'ın Müslümanlığı içlerine sindirememeleri ve nüfusun fazlalı olarak sıraladı.

Bu arada, mitingde, KKTC'den gelen ve Kıbrıs bayrağı açan bir grup da dikkat çekti.
Konuşmasında sık sık kelimeleri yanlış telaffuz eden Bülent Ecevit, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün "Beğenmiyorsanız oylarınızı Ecevit'e verin" sözleri için "Allah söyletti" demek için oldukça zorlandı. Konuşmasını yine alkışlar arasında bitiren Ecevit gecikmeli katıldığı Kartal mitinginden seçim otobüsüyle ayrıldı.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 20 Mart 2004 Cumartesi 21:02:19
Güncelleme :20 Mart 2004 Cumartesi 21:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?