6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul: Eğitimciler Birliği Rantissi'nin öldürülmesini protesto etti

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir- Sen) İstanbul 1 No’lu Şubesi, HAMAS lideri Abdulaziz Rantissi’nin İsrail tarafından öldürülmesini ve Filistin halkı üzerindeki baskıları protesto etmek için bir basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube üyesi 20 kişilik bir grup, 20 gün önce İsrail tarafından öldürülen HAMAS lideri Şeyh Ahmet Yasin’den sonra cumartesi günü de Abdulaziz Rantissi’nin öldürülmesini protesto etmek için Çemberlitaş’ta bulunan Sultan Abdülhamit Han Türbesi önünde toplandı. "Mazlumun Yanında Katilin Karşısındayız", "Kahrolsun Amerikan Terörizmi" ve "Kahrolsun İsrail Vahşeti" şeklinde dövizler açarak sendika önlüklerini giyen grup adına, Şube Başkanı Erol Battal açıklama yaptı.

Battal, "Dünyanın gözü önünde meydana gelen bir vahşeti, bir halkın dramını ve yok edilme sürecini izliyoruz. Gözü dönmüş İsrail ve onun katil lideri Şaron, dünyanın jandarması rolünü üstlenmiş olan Amerika’yı arkasına alarak masum insanları füzelerle hedef almaktadır. Bunları yaparken dünyanın kınamalarına aldırmamaktadır. Vahşice yöntemlerle, yıllardır Filistin halkı üzerine bombalar yağdıran terörist, işgalci, gayrimeşru devlet İsrail dünyanın gözü önünde vahşetine devam etmektedir" dedi.

Yıllardır devam eden bu vahşetin büyük Ortadoğu projesinin bir uzantısı olduğunu ifade eden Battal, "Katil devlet İsrail ile birlikte olan bütün ilişkiler, Sayın Başbakanımızın Japonya’da İsrail’i terörist ilan eden açıklamasının içi doldurulacak şekilde olmalıdır. Ticari ve askeri ilişkiler durdurulmalı ve Manavgat Suyu katillerin elindeki kanı yıkamamalıdır" diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2004 Çarşamba 12:24:45
Güncelleme :21 Nisan 2004 Çarşamba 12:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?