6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul: İHKİB'den örnek bir çalışma daha

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), geliri sadece eğitimde kullanılmak üzere şirket kurdu. İHKİB Eğitim Vakfı’na gelir sağlamak amacıyla kurulan Birlik Turizm ve Seyahat Acentası’nın tüm kazancı, sektöre daha nitelikli eleman yetiştirmede kullanılacak.

Gezici eğitim birimleri, Moda Enstitüsü ve meslek okulları ile sektörel eğitime büyük önem veren İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), geliri sadece eğitimde kullanılmak üzere "Birlik Turizm ve Seyahat Acentası"nı kurdu.

Birlik Turizm ve Seyahat Acentası’nın İcra Kurulu Başkanı Oktay Eryılmaz, "Her bilet bir öğrenci" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, şirketin İHKİB Eğitim Vakfı’na gelir sağlamak amacıyla kurulduğunu söyledi. Oktay Eryılmaz, 2004 için minimum 500 bin dolar ciro hedeflediklerini, bir profesyonel turizm acentasının sunduğu bütün hizmetlerden çok daha fazlasını sunacaklarını kaydetti. İlan ve reklamdan çok üyelerin vakfa gösterecekleri yakınlığa güvendiklerini vurgulayan Eryılmaz, "Amacımız İHKİB Eğitim Vakfı’nın sektöre nitelikli insan kazandırmak yönündeki eğitimlerine maddi katkıda bulunmak. İhracat yapan, ülkemizi yurt dışında da başarıyla temsil eden iş adamlarımıza kolay, hesaplı ve titiz hizmeti çeşitli avantajlarla vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

Birlik Turizm Seyahat Acentası Müdürü Setenay Şen ise, yurt içi ve yurt dışı uçak bileti, otel rezervasyonları, fuar organizasyonları, bayilik toplantıları, ürün tanıtım toplantıları ve rehberlik gibi 19 farklı kulvarda hizmet sunduklarını söyledi. Tamamen profesyonel bir kadro ve anlayışla işe başladıklarını vurgulayan Şen, "Bizden hizmet alacak bütün kişi ve kurumlar bir çok anlamda kazançlı çıkacaklar. Öncelikle daha kaliteli hizmeti piyasanın altında bir fiyata satın alacaklar. Ardından ödedikleri para doğrudan eğitim harcamalarında kullanılacağı için nitelikli eleman ihtiyaçlarını daha kolay sağlayabilecekler. Hem gençlerimiz hem iş dünyamız kazanacak" diye konuştu.

KENTHABER/İSTANBUL
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 15:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?