6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul: Pendik Belediye Başkanı Kaya AKP'den Büyükşehir aday adayı

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Erol Kaya, "10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Tüm siyasi yaşamım boyunca teşkilatımla, toplumun farklı kesimleriyle, en önemlisi de halkımızla hareket ettim. Onlarla uyum içinde, onların iradelerini yönetime yansıtarak çalıştım.

İstanbul’a tecrübemizi, birikimimizi, enerjimizi vermeye talibiz. İstanbul yönetimine talip olmak önemli bir iddia. İstanbul’un yöneticilerine katacağı çok şey vardır. Ancak önemli olan biz yöneticilerin İstanbul’a yapacakları katkıdır. İstanbul’u küresel bir finans, kültür-sanat ve turizm şehri olarak yapılandıracağız" dedi.

Konuşmasında, İstanbul’u bir rüya şehri olarak nitelendiren Kaya, 10 yıldır İstanbul’un 400 bin nüfuslu ilçesinin belediye başkanı olarak görev yaptığını da sözlerine ekledi. Kaya, "Belediye Başkan aday adaylığını açıklamakla İstanbul’a ve İstanbul halkına verdiğim hizmeti bugün yeni bir aşamaya taşımanın heyecanı içindeyim" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından basın mensuplarının aday olmaya nasıl karar verdiği ve ne kadar şansı olduğu yönündeki sorularını da yanıtlayan Kaya, "10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bu anlamda akademik camia ile bir çok proje yürüttüm. Bu tür çalışmaları kendi ilçemiz ve Türkiye için yapmıştık. Bundan sonra İstanbul için yapmayı istiyoruz. Şansımla ilgili en iyi genel başkanımız ve il yöneticileri yanıt verecektir. Projelerimle donanımımla bunu yerine getireceğim" açıklamasında bulundu.

Daha sonra söz alan İl Başkanı Müezzinoğlu da, "Büyükşehir Belediyesi’ne aday adayı olmak için 5 milyar, ilçe belediyelerine aday olmak için ilçenin nüfusuyla orantılı olarak 1.5 milyardan 3.5 milyara kadar değişen para miktarlarını bankaya yatırıp dekont ile birlikte müracaat edilmesi gerekiyor. Bu para aday adaylarının önümüzdeki 1 aylık süre içindeki masraflarını karşılamak amacıyla alınıyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için bize 4 resmi başvuru yapıldı. Başvuru yapan 3 kişinin isminin açıklanmasını hiç bir şekilde istemiyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, 3 aday arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın olup olmadığı yönündeki soruya ise "Hayır yok" yanıtını verdi.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 15:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?