7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul: Şair-ressam Yorgancıoğlu'nun kişisel resim sergisi açıldı

Şair –ressam H.Çiğdem Yorgancıoğlu ‘nun Kişisel Resim sergisi Beyoğlu İstiklal caddesinde, Mimar Sinan tarafından 1571 yıllarında yapıldığı sanılan tarihi hamamda açıldı . Hamam Beyoğlu'nda açılan serginin adı EFTALYA ve 30.Nisan 2004 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Yorgancıoğlu serginin temasını şöyle anlatıyor:

"Serginin teması Deniz Kızı Eftalya ... Suda gezer bütün düşünceler ve ne var ne yok su gibi akar gider .. Hikâyelerin bir çoğu suda başlıyor ve sudan konuşuyor ,Su gibi aziz Mimar Sinan ’ın yaptırdığı hamam da akan suyun eksikliğini de belki böyle dolduruyor ."

İlk şiir kitabı Aralık 2003’te yayınlanan sanatçı aynı zamanda şiirlerini kendi sesi ile seslendirdiği çalışmasını resimlendirmiş olup sergi bitmeden önceden duyurulacak bir tarihte müzik eşliğinde hazırlananan şiir CD çalışması ile EXEGI MONUMENTUM AERE PERENNIUS adlı kitaba adını veren resmi anlatacak. İlk defa Doğu’ya adımını atıp Nemrut Kommagene festivali ansına yazdığı şiirlerin CD ve kitap satış gelirleri ise Adıyaman Valiliği tarafından Doğu’da eğitime aktarılacak.





 

Şebnem Erişen
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2004 Çarşamba 16:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?