6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul: Topbaş: Hiç bir ilçeye ayırım yapmadan hizmet vereceğiz

İstanbul’un yeni Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler, Bakırköy, Zeytinburnu, Güngören ve Esenler ilçelerini ziyaret ederek İstanbullulara teşekkür etti. Topbaş, İstanbul’un hiç bir ilçesine ayırım yapmadan hizmet edeceklerini söyledi.

Gezide, Başkan Kadir Topbaş’a Ak Partili ilçe belediye başkanları ve AK Parti ilçe teşkilatlarının temsilcileri de eşlik ettiler. Teşekkür ziyaretine Avcılar Ak Parti ilçe teşkilatını ziyaret ederek başlayan Topbaş, kimi zaman seçim otobüsünün üzerinden kimi zaman da yürüyerek İstanbullularla kucaklaştı. Ziyaret güzergahı üzerindeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Topbaş, karşılaştığı çocuklara da çeşitli hediyeler dağıttı.

Gezi sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topbaş, gezi sırasında ilçelerdeki eksilik ve aksaklıkları da gözlemleyerek bu konuda gerekli çalışmaları başlattığını söyledi.

İstanbul’un bütün ilçe ve belde belediye başkanlarıyla bir araya gelerek sorunları ve çözüm yollarını konuşacaklarını ifade eden Topbaş şöyle konuştu; "Bundan böyle metropol sınırları içindeki belediye başkanları ile daha sık görüşeceğiz. Her istediklerinde tüm belediye başkanlarımız bana telefonla ulaşabilecekler. İstanbul’da seçimleri, siyasi çekişmeleri geride bırakarak yeni bir dönem başlatıyoruz. Atılan oy sandıkta kaldı, şimdi bizim görevimiz herkese hizmeti nasıl götürürüz ve nasıl bir medeni şehir kurarız çabası olacak. İstanbul’un her noktasında doğru adımlar atmak ve doğru hizmetler vermek zorundayız.. Bugüne kadar Türkiye ne kaybettiyse politik çekişmelerden kaybetti. Biz hizmeti İstanbul’un her köşesine ulaştırma çabasında olacağız:"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş, basın mensuplarının "Şehrin çeşitli bölgelerinde boy gösteren kaçak yapılaşma ile ilgili" sorusuna ise, şu cevabı verdi;

"Kaçak yapıları yıkma görevi yasalar gereği ilçe belediyelerine verilmiş durumda. Biz ancak lojistik destek verebiliriz, ya da kaçak binaları gerekli mercilere bildirebiliyoruz. Ancak yeni yerel yönetimler yasası ile bu konuda önemli adımlar atılacaktır. Kaçak yapıların topularına şerh konulmasını düşünüyoruz. Böylece o binayı satın alan vatandaşlar bu riski bilerek alacaklar ve müteahhitlerde böyle riskli yapılar yapmayacaklar"

KENTHABER/İSTANBUL
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 12:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?