6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul: Tüp Geçit'in temeli 9 Mayıs'ta atılıyor

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı’na yapılacak Tüp Geçit’in temelinin 9 Mayıs’ta atılacağını söyledi. Topbaş, "Bununla ilgili Sayın Bakanımızla görüştük ve hazırlıklar tamamlandı. Herhangi bir gecikme yaşanmayacak" dedi.

Başkan Topbaş ilçe ve belde belediye başkanları ile Beykoz’daki Hidiv Kasrı’nda gerçekleşen toplantının mahiyetini soran gazetecilere şu açıklamalarda bulundu;

"Toplantıyı il başkanımız tertip etti. Bir koordinasyon toplantısıydı. Bütün ilçe ve belde belediye başkanlarımız katıldı. Hep başından beri söylediğimiz gibi İstanbul’u birlikte yöneteceğiz. İstanbullu bize görev verdi ve siyasi kimliklerimiz sandıkta kaldı. Birlikte çalışacağız, başkanlarımız anında bana ulaşabilecekler."

"Tüp Geçit’in temeli 9 Mayıs’ta atılıyor..."

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı’na yapılacak Tüp Geçit’in zamanı ile ilgili soruya "9 Mayıs’ta Tüp Geçit’in temeli atılacak. Bununla ilgili Sayın Bakanımızla görüştük ve hazırlıklar tamamlandı. Herhangi bir gecikme yaşanmayacak" şeklinde cevap verdi.

Sirkeci Garı’nın ’Sanat Galerisi’ne dönüştürülmesi için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşüp prensipte anlaştıklarını da belirten Topbaş, "İstanbul turizminin gelişmesi için daha birçok projemiz de var, takip edip göreceksiniz" diye konuştu.

"Anıtlar Kurulu ile orta yol bulunacak..."

Önceki dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı projelerine Anıtlar Kurulu tarafından izin verilmemesi konusunu da değerlendiren Başkan Kadir Topbaş, "Ben de Anıtlar Kurulu üyeliği yaptım, başkan yardımcısıydım. Kurulun ilkeleri doğrultusunda verdiği kararlar var. Kendi açısından haklı olabilirler. Ancak bunun bir orta yolunun bulunup çözmek mecburiyetindeyiz. Bekleyin ve nasıl çözeceğimizi görün" dedi.

Topbaş, Edirnekapı-Sultançiftliği Tramvay Hattı Projesi’nin akıbeti ile ilgili kararın ise, yarınki koordinasyon toplantısında verileceğini kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’a son olarak ’1975 yılında bir tanıtım filminde rol alması’ soruldu. Başkan Topbaş’ın bu soruya cevabı şöyle oldu;

"Eğitici bir çalışmaydı. Rica ettiler, o gün gelmeyen bir arkadaşımızın yerine oynadım. Demek başarılı olmadı ki bu alanda devam etmedim. Benim şimdiki rolüm İstanbul... Yari güzel olanın gözüne uyku girmezmiş. Bizim İstanbul gibi bir sevdamız var ve gözümüze uyku girmiyor. Çok çalışacağız, çok işimiz var... Başka şeye vakit ayıramıyoruz."

İbb.gov.tr
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 12:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?