7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul: Türkücü Tatlıses'e suikast hazırlığı içindeyken yakalan sanıklar yargı önünde...

Duruşmada ilk kez ifade veren çete lideri Abdullah Uçmak, amacının Tatlıses'i öldürmek değil, korkutmak olduğunu söyledi. Uçmak Tatlıses ile arasında 7 yıldır husumet olduğunu belirterek, "Burada yargılanan şahıslar benim adamlarım değil. Çete kurma gibi bir durum yok. Ben sadece bu şahıslarla tesadüfen tanıştım. Onlara amacımın Tatlıses'i korkutmak olduğunu söyledim. Eğer ben önce davranmasaydım, Tatlıses önce davranacaktı. Ayrıca daha önce Tatlıses'in adamları avukatım Atalay Cebesoy'un trafikte aracına saldırmışlardı" dedi.
Duruşmada söz alan Uçmak'ın avukatı Atalay Cebesoy, Tatlıses'in adamları olduğunu söyleyen şahısların kendisine saldırdığını, daha sonra da Tatlıses'in kendisini arayarak özür dilediğini ve masrafları karşıladığını söyledi.
Öte yandan, Bodrum'da olduğu için ifade veremeyen Tatlıses, Bodrum'da talimatla ifade vermek istediği dilekçeyi avukatı aracılığıyla mahkemeye sundu. Tatlıses'in geçtiğimiz günlerde kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Bodrum Yalıkavak'ta bulunan Aso Bar'ın adresini de dilekçede kendi adresi olarak göstermesi dikkat çekti.
Savcı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, adam öldürmeye eksik teşebbüs, ruhsatsız silah bulundurmak ve çıkar amaçlı suç örgütüne liderlikten" 22 yıldan 31 yıla kadar hapis cezalarıyla cezalandırılmalarını isteniyor.
iha-istanbul
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2004 Çarşamba 11:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halil emre kekilli IP: 85.104.62.xxx Tarih : 12.06.2006 20:10:26
HERKES HAK ETTİĞİNİ BULACAKTIR.