6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul: Uyuşturucu operasyonu eş zamanlı gerçekleştirildi

Operasyona ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Şammaz Demirtaş, Narkotik Şube Müdürlüğü’nün sentetik uyuşturucuyla ilgili operasyonunda 500 bin adet  hap ele geçirildiğini, olayla ilgili 6 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiğini bildirdi.

 Türkiye’nin doğudan batıya uyuşturucu  ve türevleriyle ilgili bir geçiş noktası, sentetik uyuşturucular konusunda da batıdan doğuya doğru geçen güzergahta bulunduğunu söyleyen Demirtaş, özellikle doğu ve batı ülkelerinde üretilen sentetik uyuşturucuların Ortadoğu ülkelerine sevk edildiğini, daha önceki benzeri operasyonlarda da bunun tespit edildiğini vurguladı.

Yüklü miktarda uyuşturucu hapı Ortadoğu ülkelerine sevk eden bir şebekeyle ilgili yapılan çalışmalar sonucu, 13 Ağustos günü operasyon düzenlendiğini kaydeden Demirtaş, "Bu operasyona ilişkin olarak aranan kişilerin yakalanmasında Gaziantep ve Kilis Emniyeti’nin de katkıları var. Ülkemizde sentetik uyuşturucu konusunda bir tırmanış tespit edildi. Uyuşturucu kullanımına karşı çalışmalar devam ediyor. Yakalanan kişilerin önceden emniyette kayıtları bulunmuyor. Ele geçirilen uyuşturucu haplar, Ortadoğu’ya gönderilmek istenirken, Türkiye ile Suriye de geçiş güzergahında bulunuyor" dedi.


Yetkililer operasyonun, sevkıyatın yapılacağı gün önceden belirlenen adreslere ve taşımacılıkta kullanılan TIR’a yönelik olarak, İstanbul, Edirne, Gaziantep ve Kilis’te eş zamanlı yapıldığını belirtti. Operasyonda gözaltına alınan ve uyuşturucunun sahibi olduğu ileri sürülen Mehmet Aykanat ile şoförü Mehmet Polat’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi Narkotik Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından Savcılığa sevk edildi.


Öte yandan, zanlılar arasında bulunan bir kişinin konuyla ilgisi olmadığı gerekçesiyle emniyetten serbest bırakıldığı kaydedildi.

istanbul-Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 23:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?