30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul 2010'a hazırlanıyor

İSTANBUL 2010'A HAZIRLANIYOR

2010'a sayılı günler kala, Dünya Kültür Başkenti İstanbul'un çeşitli yerlerine etkinlikler çerçevesinde yeni billboardlar asıldı.

Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'un birçok yerinde billboardlar yenilendi. 2010 Dünya Kültür Başkenti olan İstanbul'un önemine vurgu yapan yeni afişler billboardlardaki yerini aldı. Bunlardan en manidar olanı ise dünya kültür mirası listesinde yer alan Ayasofya Müzesi için hazırlanan billboard oldu. "Ayasofya 1472 yıldır İstanbul'da, her zamanki yerinde" yazısı vatandaşlarında ilgisini çekti.

Billboardı inceleyen bir vatandaş ise "Türkiye'de kendimi çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum" sözleri ile gündeme gelen Fener Rum Patriği Bartholomes'u eleştirdi. Hazırlanan billboardların Türk hoşgörüsünü ortaya koyduğunu anlatan vatandaş, "Ayasofya zamanında Hıristiyanlar içinde ibadet yeriydi. Sonra cami oldu, şimdi ise müze. Hiçbir şekilde zarar görmedi. Ama Bartholomes içerde başka, dışarıda başka konuşuyor. İnsan içindeki dışına vururmuş. Madem Türkiye'yi sevmiyor o zaman gitsin Devlet büyükleri onu en iyi şekilde ağırlıyor ama o bizi yurt dışında şikayet ediyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

İSTANBUL 2010'A HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 10:59:05
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 14:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?