7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

'İstanbul 2010'a suç duyurusu

CHP'Lİ SOYSAL'DAN, 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ PROJELERİNE SUÇ DUYURUSU

CHP Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti resmi açılış programında yer alan bazı projeler için yüklü miktarda para harcandığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çetin Soysal, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ve beraberindeki partililerle birlikte öğlen saatlerinde Sultanahmet Adliyesi'ne geldi. Hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa sunan Soysal, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. CHP'li Çetin Soysal, projeler için yüklü miktarda para harcandığını öne sürerek, "Daha uygun fiyata da yapılabilirdi. Tarihimize, kültürümüze sahip çıkılması gerekirken, sahip çıkmadıkları halde bu tür bir etkinliğe kalkışıyorlar. Biz bunun takipçisi olacağız. Yapılan tüm

usulsüz anlaşmalarda tekrar karşılarında olacağız" diye konuştu.

İstanbul'un "2010 Avrupa Kültür Başkenti" unvanını resmen kazanacağı yarınki açılış törenine de değinen Soysal, "Kentimize hayırlı olsun diyoruz. Bilinen o ki biz bundan sonra bütün bu yapılanlardaki usulsüzlükleri yargı ile denetleyeceğiz. Son derece önemli usulsüzlük ve yolsuzluklar var. Yarın açılış yapılacak. 8.5 milyon gibi bir harcama yapılıyor. Bu harcamaların maliyetini biz yakından takip ediyoruz. Bu harcamalar gerçekten usulsüz harcamalar. Yarında beraber göreceğiz. 2010 kaynakları israf

ediliyor, yanlış yerlerde kullanılıyor. Bilgisiz, yetersiz ve yeteneksiz insanların elinde Avrupa Kültür Başkenti olma şansımız yoktur. Biz burada insanlarımızın alın terini, emeğinin hakkını arıyoruz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını arıyoruz. Bu projeler, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'u Avrupa'yla buluşturacak projeler değil" dedi.

Soysal, bir takım görselliklerle İstanbul'un Avrupa ile buluşamayacağını savunarak, "Burada tarihi kültürel mirasa ihanet ediliyor. Tarihi ve kültürel mirasın korunması ve restore edilmesine dair hiçbir işlem yok. Avrupa'da müzeler çoğalıyor ama Türkiye'de yeni açılan bir müze yok" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ SOYSAL'DAN, 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ PROJELERİNE SUÇ DUYURUSU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 13:21:05
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 16:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?