7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul Adliyesi, Çağlayan'a taşınacak

İstanbul Adliyesi’nin, Çağlayan’a taşınacağını ifade eden Topbaş, Büyükşehir’e ait bir arsaya inşa edilecek adliye binasının, İstanbul’daki adliye sayısını azaltacağını da kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Çamlıca’da büyük bir otel inşa ederek, televizyon ve radyo antenlerini de otelin üstüne monte edeceklerini söyledi. Dağınık haldeki antenleri biraraya toplayacaklarını anlatan Topbaş, böylece, antenlerden kaynaklanan görüntü kirliliğini de ortadan kaldıracaklarını belirtti. İstanbul Barosu’nun düzenlediği ’Baro Sohbetleri’nin ilkine konuk olan Topbaş, ’Hukuk ve İstanbul’ konulu bir konuşma yaptı. Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’nin, Çağlayan’a taşınacağını ifade eden Topbaş, Büyükşehir’e ait bir arsaya inşa edilecek adliye binasının, İstanbul’daki adliye sayısını azaltacağını da kaydetti.

Tepebaşı’ndaki TRT binası yıkılacak

Anadolu Yakası’ndaki bazı adliyelerin de Kartal’da yine Büyükşehir’e ait bir arsada biraraya getirileceğini aktaran Topbaş, buralarda, avukatların kullanabileceği sosyal tesisler yapılması için Adalet Bakanı ile görüşeceği müjdesini verdi. Ulaşım, deprem hazırlığı ve kentsel dönüşüm projelerini genç hukukçularla paylaşan Topbaş, Tepebaşı’ndaki, TRT binası olarak kullanılan eski TÜYAP binasını yıkarak, yerine yeni bir sanat galerisi yapmak istediğini dile getirdi.

’Otopark sorununu çözmeyi hedefliyorum’

1 milyon 850 bin aracın trafiğe çıktığı İstanbul’da, sadece 250 binine yetecek park alanı bulunduğunu hatırlatan Topbaş, otopark sorununu 3 yılda çözmek amacıyla, büyük bir Fransız şirketiyle görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Aksaray, Taksim, Beyazıt, Sirkeci ve Beşiktaş meydanlarındaki trafiğin yeraltına alınması çalışmalarının devam ettiğine değinen Topbaş, İstanbul’un merkezi yerlerinde, araç trafiğini yeniden düzenleyerek, yaya trafiğini rahatlatmak istediklerini de sözlerine ekledi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 09:12:32
Güncelleme :30 Kasım 2004 Salı 15:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?