1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul B.B'nin Süper Lig gururu

Türk Telekom Lig A'da sezonu 2. sırada tamamlayarak Turkcell Süper Lig'e yükselen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da yüzler gülüyor.
Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, tarihlerindeki en büyük başarıyı yakaladıklarını belirterek, "1990 yılında kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 97-98 sezonunda finalde Sakaryaspor'a 90. dakikada yediği tek golle mağlup olarak 1. Lig fırsatını kaçırmıştı. Kuruluşumuzun 17. yılında tarihimizde ilk kez Turkcell Süper Ligi'ne çıkmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. 

Sezona 17 Yaş Altı Milli Takımı'nda Avrupa Şampiyonluğu yaşamış olan Abdullah Avcı'yı takımın başına, yardımcılığına da milli takım ve Galatasaray'da büyük başarılara imza atan Arif Erdem, Cenk Özcan ve Mahir Günok'u getirerek Süper Lig hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Dizar, 

"Onların talebi doğrultusunda ve imkanlar dahilinde tecrübeli ve genç isimlerin karışımından oluşan bir kadro kurduk ve bunların sonucunda da ne kadar doğru işler yaptığımız ortaya çıktı. 17 yıl sonra Süper Lig'e çıkmanın yanında altyapımızdan da 10 ismi milli takımlara göndermenin mutluluğunu Büyükşehir ailesi olarak yaşadık. Gerek yönetim, gerek teknik kadro, gerek futbolcu kadrosu ve tüm personelin bu başarıda emeği çok büyük. Bu bir ekip işiydi, biz de bunu Büyükşehir ailesi olarak başardık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 13:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?