3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul Barosu'ndan açıklama

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu, Ergenekon soruşturması sürecinin olağan sayılabilecek her türlü ölçüyü aştığını belirterek, "Kimse yargıyı kullanarak hukuksuzluğa yol açmamalı, siyasal beklentilerine yargıyı araç kılmamalıdır" dedi. 

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu, baroda bir basın açıklaması yaparak Ergenekon soruşturmasını değerlendirdi. Soruşturmanın hukuksal bağlamda büsbütün derinleşmiş yeni sorunlar doğurduğunu belirten Durakoğlu, "Soruşturmada 1 yılı aşkın süre geçtikten sonra hala gözaltı ihtiyacı duyulabilmesi, işin hangi ciddiyet ölçüsünde ele alındığını göstermesi bakımından ilginçtir. 1 yıldan fazla bir süredir üzerinde gizlilik kararı bulunan bir dosyadan sürdürülen bu soruşturma nedeniyle, avukatlar hukuki körebe oynamaktadırlar" dedi.

Türkiye'de kimsenin yargıdan muaf olmadığını ve hiç kimsenin kendisini yargının üzerinde görmemesi gerektiğini kaydeden Durakoğlu, şunları söyledi:
"Kimse yargıyı kullanarak hukuksuzluğa yol açmamalı, siyasal beklentilerine yargıyı araç kılmamalıdır. Bu soruşturma süresi olağan sayılabilecek her türlü ölçüyü aştı. Alınan gizlilik kararı nedeniyle savunma devre dışıdır. Gazete köşelerinden ve ekranlardan muhakeme yapılmaktadır". 

Durakoğlu, bir basın mensubunun soruşturma süresinin uzaması ile ilgili sorusunu, "Bizim kanunlarımızda buna ilişkin bir içtihat yok. Ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin dava uzatılması süreci ile ilgili şikayetler sonucu verdiği cezalar var. Makul süre asla 13 ay değildir. Bununla ilgili bir içtihat yok ama isteyen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurabilir" diye yanıt verdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 13:53:58
Güncelleme :2 Temmuz 2008 Çarşamba 14:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?