6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul Başkan adayları otobüsçüleri dinledi

İstanbul büyükşehir belediye başkan adayları, İstanbul Otobüs, Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası'nca düzenlenen toplantıda, toplu ulaşım politikalarını anlattı.

Grand Cevahir Otel'de düzenlenen, ''Yeni bir dönemin başlangıcında özel toplu taşım işletmeciliği'' konulu toplantıya katılan CHP adayı Sefa Sirmen, Kocaeli'nde belediye başkanlığı yaptığı 14 yılda otobüs ve minibüsçülerle dayanışma içinde olduklarını, sorunları bildiğini söyledi.
   
Temel ilkelerinin ''önce kaliteli ve konforlu hizmet'' olduğunu vurgulayan Sirmen, ''Mutlaka toplu taşımayı konforlu, cazip hale getirmeliyiz'' dedi.
   
Demokratik Güçbirliği adayı Mustafa Kul da, İETT, EGO gibi kuruluşların zarar etmesi nedeniyle şehir için ulaşım hizmetlerinde özelleştirmeye yönelindiğini savunarak, özel otobüs işletmecilerinin zarar edip etmediğiyle kimsenin ilgilenmediğini söyledi.
    
ANAP adayı Pınar Türenç de, 27 yıllık gazeteci olduğunu, bu dönem içinde dinlemediği dert, gitmediği yer kalmadığını belirterek, elindeki tek imkan olan kaleminin yetmemesi üzerine siyasete yöneldiğini söyledi. 
 
DSP adayı Masum Türker de, İstanbul'un ulaşımının toplu taşımayla çözümlenecek bir sorun olduğunu belirterek, bunun için raylı sistem, otobüs ve deniz ulaşımının birlikte kullanılması gerektiğini söyledi.
   
DYP adayı Ahmet Vefik Alp de, kendisinin şehir planlamacısı ve trafik müfettişi olduğunu belirterek, halk otobüsü işletmecilerinden kurallara uymalarını, otobüslerini yenilemelerini ve iyi hizmet vermelerini istediğini söyledi.
   
SP adayı Mukadder Başeğmez de, kentin sorunlarının bütün tarafların katılımıyla çözümlenebileceğini kaydetti.

aa
Yayın Tarihi : 9 Mart 2004 Salı 18:53:38
Güncelleme :9 Mart 2004 Salı 19:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?