2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul-Batum seferleri başlıyor

Türk Hava Yolları (THY), başkent Tiflis'ten sonra Gürcistan'daki ikinci dış hattı olacak İstanbul-Batum'u 29 Mayıs'ta hizmete açıyor.

THY tarafından yapılan yazılı açıklamada THY'nın, başkent Tiflis'ten sonra Gürcistan'daki ikinci dış hattı olacak İstanbul-Batum'u 29 Mayıs'ta hizmete açacağı bildirildi. Haftada üç frekans planlanan hattın vergiler hariç 59 YTL olduğu kaydedilen açıklamada, tanıtım amaçlı başlatılan kampanyanın bir ay devam edeceği ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Türkiye ile Gürcistan devletleri arasında imzalanan ikili anlaşma gereği, Türk Vatandaşları, Batum havaalanından pasaportları olmasa dahi nüfus kimlikleri ile seyahat edebilecekler. Doğu Karadeniz bölgesindeki vatandaşlarımıza uçuş kolaylığı sağlamak amacıyla Hopa'da bir yolcu terminali kurulacak ve yolcular Hopa terminalinde check-in işlemlerini yaptırabilecekler. Check-in sonrası HAVAŞ tarafından özel olarak tahsis edilmiş otobüsler ile Batum havaalanına taşınacak yolcuların pasaport yerine nüfus kimliklerini bulundurmaları yeterli olacak. Uygulama, Hopa terminalinin hizmete açılmasıyla başlayacak."

Açıklamada, Hopa Terminali açılıncaya kadar Batum yolcularının pasaportları ile seyahat edeceğine dikkat çekildi.

anka
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 15:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?