6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul Belediyesi'nde maaşlar yeniden düzenleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde maaşlar yeniden düzenleniyor. Belediyedeki bazı bürokratların 12 milyar lira maaş aldığını doğrulayan Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ’’talimat verdim, yeniden gözden geçiriyoruz’’ dedi.

Topbaş, kendi maaşının genel sekreter Ramazan Evren ve diğer bürokratlardan düşük olduğunu da kabul etti.

"Genel sekreter sizden fazla mı alıyor?" sorusu üzerine Topbaş, "benden fazla alıyor, o öyleydi, onu tekrar gözden geçireceğiz" diye cevap verdi.

Topbaş’ın maaşı diğer bürokratların maşının yarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın maaşı yalnız Genel Sekreter Ramazan Evren’in maaşından değil, Başmüşavir Ömer Türk ve Başkanvekili İdris Güllüce’nin aylık maaşından daha düşük. Onlar ayda 12 milyar lira gelir elde ederken, Topbaş’ın maaşı, 6 milyar 724 milyon lira.

Bunun nedeni de bu isimlerin üstlendikleri görev nedeniyle aynı zamanda belediyeye bağlı şirketlerde yönetim kurulu başkanlığına getirilmeleri. Topbaş, kamuoyunda tartışmaya neden olan bu duruma bir son vermek üzere kolları sıvadı.

Topbaş: "Maaşlar gözden geçirilecek"

Kadir Topbaş konuyla ilgili, "talimat verdim yeniden gözden geçireceğiz. Belli bir noktaya getirmem lazım onu biliyoruz, çünkü kamu vicdanında da değerlendirme yapıldığı için tabi ki yanlış anlamalara sebebiyet vermemesi lazım" diye konuştu.

Topbaş, düzenleme yapacağını söylemekle birlikte, yeni düzenleme sırasında bu isimlerin birden çok yükü üstlenerek geceli gündüzlü çalışma yaptıklarının da göz ardı edilmeyeceğine dikkat çekiyor.

Belediyede üst düzey bürokratların yanı sıra alt kademede görev yapan bürokratların maaşları da gözden geçiriliyor.

cnn türk /göksel özköylü
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2004 Cumartesi 18:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?