7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul Blues'a doyacak

Efes Pilsen Blues Festivali, yarın ve 4 aralık cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Moğollar grubunun solisti müzisyen Cahit Berkay, düzenlenen basın toplantısında, festivalde ABD’li Blues ve gitar ustası Jerry Ricks ile sahneye çıkacaklarını belirtti.

Yaptıkları müziklerin farklılığına rağmen Ricks ile ruhen aynı olduklarını dile getiren Berkay, ’’Blues’un kökeninde tamamen insan yatıyor. Bizim yaptığımız müziğin temeli de insan. Bu anlamda çok ortak yönümüz var. Dolayısıyla birbirimizi hiç yadırgamadık ve gayet hızlı bir şekilde birbirimize adapte olduk’’ şeklinde konuştu.

Ricks ile Berkay ortak albüm hazırlığında

Ricks ile ocak ayında ortak bir albüm de yapacaklarını ve bu albümün Avrupa ile ABD’de piyasaya çıkacağını belirten Berkay, ’’ben bu albümde Blues’a yaklaşacağım, o da benim Anadolu folkloründen edindiğim müzikal değerlere yaklaşacak. Önemli olan, bu iki müziğin değerlerini harmanlamak’’ dedi.

Cahit Berkay ile ortak çalışmalarına da değinen Ricks, kendi yaptığı müziğin geleneksel Amerikan zencilerinin müziği olduğunu, Berkay’ın da Türk Halk Müziği’nden esinlendiğini belirtti.

Her halk müziğinin belli ortak kökleri bulunduğunu, kiminin tarihinde acıların, problemlerin, hikayelerin anlatıldığını dile getiren Ricks, ’’biz de bu projeyle, bu insanlık geleneğini müziklerimizle bir araya getireceğiz’’ dedi.

Ricks: ’’Kalbim bu şehre bağlandı’’

Jerry Ricks daha önce İstanbul’a sadece bir kez geldiğini, ancak kalbinin bu şehre bağlandığını anlatarak, eşiyle birlikte İstanbul’a yerleşme kararı aldıklarını dile getirdi.

Ricks, ’’İstanbul’da çok özel, çok çekici bir şey var, bu yüzden eşimle buraya yerleşeceğiz. Çünkü ilk gelişimiz sonrası ABD’ye döndüğümüzde Türkiye dışında başka bir şey düşünememeye başladık. Ve biz oraya dönüp, orada yaşamaya başlamalıyız diye düşündük’’ dedi.

Sam Mc Clain: ’’Türkiye’nin kalbimde çok özel yeri var’’

Festivalde sahne alacak sanatçılardan Charlie Beaty de Türkiye’deki Blues dinleyicilerinin, diğer ülkelerin aksine gençlerden oluştuğunu, kendilerinin de birer müzik elçisi olarak, bu müziği onlara getirdiklerini anlattı.

Sam Mc Clain de Türkiye’ye ilk kez geldiğini, ancak burayla çok sıcak bir ilişki kurduğunu belirterek, ’’Türkiye’nin artık kalbimde çok özel bir yeri var’’ dedi.

Türkiye’nin çeşitli kentlerini gezen Efes Pilsen Blues Festivali’nde bu akşam Efes Pilsen çalışanlarına ve davetlilere özel bir konser verilecek.

Festival konserlerle sona erecek

Gecede, ’Efes Pilsen ile 35 yıllık keyfin kareleri’ adlı fotoğraf yarışmasında birinci olan Didem Akbay ile ikinci Çağatay Dener’e de ödülleri olan dijital fotoğraf makineleri sunulacak.

Festival, İstanbul’daki konserlerin ardından, hafta sonu Tekirdağ, Bursa, İzmir ve Eskişehir duraklarındaki konserlerle sona erecek.

istanbul
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 09:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?