6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul:Borusan Sanat Merkezi'nde 'müziğin rengi' konulu sergi açıldı


Dokuma, resim, baskı, rölyef ve kolajdan oluşan son dönem çalışmaları sergilenirken, sergi mekanında atölye etkinlikleri düzenlenecek. Sergiyi gezen çocuklar, müzik eşliğinde yaptıkları resimlerden oluşan deneysel bir kolektif dokuma çalışmasını oluştururken bir yandan da saç levhalar üzerine mıknatıs ile değişik malzemeler yapıştırarak serbest kompozisyonlar yaratabilecekler.


Serginin bir bölümünde ise “Müziğin Rengi” atölyesi öğrencilerinin dış dünyaya açtıkları bir pencereden Güney Amerikalı çocukların onlara armağan ettiği mini bir sergi de izlenebilecek.


Yenilikçi bir sanat eğitim modelinin oluşturulup bunun olanakları kısıtlı çocuklara ulaştırılmasını hedefleyen Borusan Kültür ve Sanat Merkezi yola Beyoğlu bölgesinde yaşayan, devlet okullarında okuyan ama Beyoğlu’nun kültürel ortamını yaşama fırsatı olmayan çocuklarla çıkmıştı. Bugün İstanbul’un çeşitli bölgelerinden de bu atölyelere katılım var.


Borusan Sanat Galerisi’nde bu yaratıcı sürecin coşkulu, bazen hüzünlü, düşündürücü ve daima içten olan izleri taşıyan yapıtları bulacaksınız.
Kenthaber-İstanbul
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 11:01:08
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?