6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Eurovision alarmı

Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı Eurovision Şarkı Yarışması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tüm birimlerini harekete geçirdi.
Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı Abdi İpekçi Spor Salonu'nun içinde süren çalışmaların yanı sıra, çevresinin de kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde düzenlendiği bildirildi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nun dış cephesi belediye ekipleri tarafından boyanırken, havaalanı, Bakırköy, Zeytinburnu, Yedikule Zindanları, Sahil Kenedi Caddesi, Eminönü Meydanı, Beyoğlu-Taksim Oteller Bölgesi en ince ayrıntılarına kadar elden geçirilerek, tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılması için çalışmalar başlatıldı. Havaalanı, yarışmacıların kalacakları oteller ve çevreleri ile Taksim ve Eminönü bölgesi bayraklarla süslendi.
Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri yollarda asfaltlama çalışmaları yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de sahil yolları ile Abdi İpekçi Spor Salonu ve davetlilerin güzergahlarındaki parkları yeniden düzenledi. Birçok bölgelerde çöp konteynırlarına ilaveler yapıldı.
Eurovision Şarkı Yarışması için yapılan çalışmaların, İstanbul'un genelinde uygulanması planlanan vizyon projelerinin küçük bir provası olduğunun belirtildiği açıklamada, "Yapılan çalışmalar, önümüzdeki günlerde tüm İstanbul'da uygulanmaya başlanacak. Spor salonu bölgesinde bir itfaiye birliği ve sağlık ekipleri oluşturuldu. Bölgeye 35 seyyar tuvalet konulurken, trafik işaret ve panoları İngilizce ve Türkçe olarak değiştiriliyor. Şehrin çeşitli bölgelerinde yer alan billboardlar ile otobüs durakları, İDO ve metro istasyonları kullanılarak yarışma tüm İstanbullular'a duyuruluyor. Yarışma günü ise, Abdi İpekçi Spor Salonu'na ulaşım için İETT ve İDO ek seferler koyacak" denildi.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2004 Çarşamba 13:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?