1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul cayır cayır yanıyor

Kavacık-İstanbul istikametindeki Ümraniye, Beykoz ve Pendik Aydos'ta ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bölgeye gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başlarken, yerden müdahalenin yanı sıra söndürme çalışmalarına helikopterler de katıldı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

E-6 Karayolu İstanbul istikameti Kimyasal Madde Kontrol Noktası ve TIR garajının yanında bulunan ormanlık alanda çıkan yangın devam ediyor.

Yangın, Beykoz ve Ümraniye itfaiye ekiplerinin karadan müdahalesinin yanı sıra helikopter ve uçaklarla havadan söndürülmeye çalışılıyor.

Ormanlık alanın engebeli olmasından dolayı itfaiye ekipleri güçlükle çalışmalarını sürdürürken, itfaiye araçlarının geçişi için iş makineleri yardımıyla otoyol kenarındaki alan açıldı.

Ormanlık alan alevli bir şekilde yanarken yoğun bulut tabakası gözyüzünü kapladı. Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, kundaklama ihtimali üzerinde duruluyor.

Bir görgü tanığı, "Birden yangın çıktığını gördük. Burası normalde piknik alanı değil, kundaklanmış olabilir. Jandarma 2 kişiyi gözaltına aldı" dedi. İtfaiyenin söndürme çalışmaları yoğun biri şekilde devam ederken, kısmen kontrol altına alınan yangında zaman zaman su bitmesi ekiplere zor anlar yaşattı.


iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 16:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?