30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul caza doyacak

30’un üzerinde konserle 2-15 Temmuz tarihleri arasında İKSV tarafından gerçekleştirilece festival bu yıl Stanley Clarke, Marcus Miller, George Benson, Randy Crowford gibi caz dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak. Festivalin “Yaşamboyu Başarı Ödülü” ise İlhan Mimaroğlu’na verilecek. Festival biletleri biletix’te.

Marcus Miller, Stanley Clarke ve Victor Wooten
Bas gitarının üç dev ismi caz festivali kapsamında aynı sahnede buluşacak. Bas gitarın bu üç maestrosundan oluşan kısaca SMV, 8 Temmuz Çarşamba akşamı Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde yazın en dikkat çekecek konserlerinden birine imza atacak. Temelleri 2007’de atılan SMV, ’Thunder’ albümüyle bütün dünyada büyük ses getirmişti. Marcus Miller geçen sene verdiği konserden sonra, yeniden caz dinleyicisine soluksuz bir gece yaşatacak.


Joe Sample & Randy Crawford
Pop-caz sahnesinin en önemli piyanistlerinden Joe Sample ve büyüleyici vokalist Randy Crawford yeniden bir arada. 1970’lerde caz-funk döneminin efsanevi gruplarından The Crusaders’ın albümünde beraber çalışan iki usta isim, Randy Crawford ve Joe Sample yeni albümleri No Regrets’den parçalarla İstanbullu seyircilerle buluşuyor. Konser, 13 Temmuz Pazartesi akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde.

George Benson
Caz, R&B ve fusion türlerinin en tanınan yorumcu ve gitaristlerinden George Benson, 28 kişilik orkestrası ve 5 kişilik vokal grubuyla birlikte, 27 Temmuz akşamında Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde vereceği konserde şarkılarını yeniden yorumlayacak. Benson Miles Davis’in Miles in The Sky albümünde çaldıktan sonra dünya çapında adını duyurmuştu. Bugüne kadar 10 Grammy ödülü kazanan Benson, caz gitarındaki başarıları yanında etkileyici vokal tekniğiyle de tanınıyor. 27 Temmuz’da “An Unforgettable Tribute to Nat King Cole” başlıklı konserinde Nat King Cole’un şarkıları yeniden hayat verecek.


Melody Gardot
Müzisyen Melody Gardot, blues’dan caza, akustik folktan Latin tınılarına zarafetle ustalığı buluşturan yorumuyla 7 Temmuz Salı gecesi saat 22.00’de Esma Sultan Yalısı’nda sahne alacak. Melody Gardot’un sesinin güzelliği yanında şarkılarını söylerkenki enerjisi ve coşkusu genç kuşak cazcılardan farklı bir kategoriye koyuyor. Gardot, BBC’ye ve The New York Times’a göre şimdiden keşfedilmesi gereken bir mücevher.

Joe Jackson
1970’lerde Amerika’yı İngiliz punk’ıyla tanıştıran üç büyük isimden biri, pop-cazın usta yorumcusu ve ozan-şarkıcı Joe Jackson, 4 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.00’de, İstanbul Modern’de ilk kez İstanbullu hayranlarıyla buluşuyor. Bir stilden diğerine geçişler yaparak hayranlarını şaşırtan Jackson, kendini “eklektik” olarak tanımlıyor.

Erkan Oğur, Alim Qasimov ve Derya Türkmen
Festivalin en şaşırtıcı performanslarından biri olarak tanımlanacak konser de Azerbaycan’ın ünlü sesi Alim Qasimovi en önemli besticilerimizden, perdesiz gitar virtüözü Erkan Oğur ve kemençe üstadı Derya Türkan, 10 Temmuz Pazartesi gecesi saat 21.00’de Aya İrini Müzesi’nin etkileyici atmosferinde aynı sahnede buluşacaklar.

Maraca’s Otra Vision
Latin müziğinin en yetkin topluluklarından Maraca’s Otra Vision, 14 Temmuz Salı gecesi saat 22.00’de Esma Sultan Yalısı’nda sahne alacak. Salsa, rumba ve Küba cazından müzikleriyle Maraca’s Otra Vision konseri festivalin en hareketli gecelerinden biri olacak.

Emiliana Torrini
Akustik-folk akımının en önemli temsilcilerinden, Emiliana Torrini “Yeni Ozanlar” serisinin bu seneki konuğu. Emiliana Torrini, dinleyenlerin içine işleyen sesiyle, 15 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de İstanbul Modern’e, ülkesi İzlanda’dan hoş bir esinti getirecek. Torrini, “Yüzüklerin Efendisi: İki Kule” filminin bitiş jeneriği sırasında çalan ’Gollum’s Song’la dünyaca tanındı.

Brad Mehldau Trio
“1960’lardan bu yana, gelmiş geçmiş en yaratıcı caz piyanisti” olarak tanımlanan Brad Mehldau grubu Brad Mehldau Trio ile birlikte 13 Temmuz Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacak. Mehldau, Radiohead’in parçalarına getirdiği yorumlar ile caz dinleyicisinin dışında bir kitlenin de dikkatini çekti. Son olarak 10. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında izleyiciyle buluşmuştu.

Peter Cincotti
Pop-caz vokalisti, piyanist ve şarkı yazarı Peter Cincotti, 14 Temmuz Salı akşamı İstinyePark’ta olacak. Amerikalı müzisyen, farklı bir tona sahip olan sesinin yanı sıra bir dönem yaptığı modellikle de ilgi çekiyor.
 

Eda Solmaz - Vatan
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 20:07:34
Güncelleme :10 Mayıs 2009 Pazar 20:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?