30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul Cup için büyük yatırım

Bu yıl ilk kez Türkiye Tenis Federasyonu'nun resmi turnuvası olarak 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009, dünyanın en önemli tenis yıldızlarını 3 bin izleyici kapasitesine sahip Enka Arena'da buluşturacak.


Verilen bilgiye göre Garanti Koza kuruculuğunda, Türk Telekom ve Spor Toto ana sponsorluğunda düzenlenen Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009, tenis sporunun Türk halkına sevdirilmesi ve Türkiye'nin tanıtımını adına önem taşıyor. Konuyla ilgili açıkalmada bulunan İstanbul Cup Yönetim Kurulu Üyesi ve Turnuva Direktörü Coşkun Erginer, turnuvanın sabit bir mekana kavuşabilmesi için bu yıl Enka Arena'ya 400 bin dolar yatırım yapıldığını açıkladı. WTA'in standartlarına uymak için çok efor sarf edildiğini söyleyen Erginer, "Dört yıldır, turnuvanın yapılacağı sabit bir tesis yoktu. Büyük kiralar karşılığında Garanti Koza ilk geçici tesisini Ataköy'de kurdu. Elbette ki geçici tesisi kurmanın bile ciddi maliyetleri vardı. Bu 4 yıl boyunca Garanti Koza, İstanbul Cup için 10 milyon dolar yatırım yaptı" dedi. Erginer sözlerini şöyle sürdürdü: "Turnuvamız bu yıl ilk kez Türk Tenis Federasyo'nun resmi turnuvası haline getirildi. Bu da yeni sponsor açılımları getirdi ve daha da getirecek. Devlet, uluslararası Sony Ericsson WTA Tour Istanbul Cup'a her zaman desteğini sürdürmektedir. Bugün ve bundan sonraki yıllarda turnuvanın sabit adresi olan Enka Arena'nın, WTA standartlarına göre uyarlanması için yaklaşık 400 bin dolar harcanmaktadır. Bunun büyük bir kısmı sponsorlardan toplanan katkılarla olmaktadır."


Uluslararası basında yer alarak, ayrıca gelen sporcuları burada en iyi şekilde ağırlayarak Türkiye'yi yurt dışında çok iyi tanıttıklarına inandığını ve bunun 400 kişilik bir kadronun ortak başarısı olduğunu söyleyen Erginer, sözlerini şöyle tamamladı: "Uluslararası yayın hakkını verdiğimiz IEC grubu her sene artan bir kapsama ile ESPN ASIA'ya yayını satarak İsrail, Rusya, Hindistan, Çin, Azerbaycan, İran olmak üzere yaklaşık 600 milyon kişiye her gün maçları yayınlayarak Türkiye ve İstanbul'un olağanüstü
tanıtımını yapmaktadır."

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 13:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?