1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

'İstanbul Cup'ta Türk kalmadı

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 uluslararası bayanlar tenis turnuvasında Türk tenisçilerden İpek Şenoğlu, ABD'li Vania King'e 2-0 yenilerek, elendi.

Tekstilkent Arena'daki birinci kortta yapılan karşılaşmanın ilk setini 6-3 kaybeden İpek Şenoğlu, ikinci sette rakibini zorlamasına rağmen, bu seti de 7-5 yitirerek, elenmekten kurtulamadı. Turnuvada böylece, Pemra Özgen'den sonra İpek Şenoğlu'nun da elenmesiyle, tekler ana tabloda Türk tenisçi kalmadı.

King, ikinci turda, turnuvanın 3 numaralı seri başı İsviçreli Patty Schnyder ile karşılaşacak.

Diğer yandan turnuvada bugün, şu ana kadar yapılan diğer maçlarda Belarus Ekaterina Dzehalevich, Gürcü Anna Tatishvili'yi 2-0, Rus Ekaterina Afinogenova da Alman Sandra Kloesel'i 2-1 yenerek, ikinci tura yükseldi.

İpek Şenoğlu, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, rakibinin çok genç olmasına rağmen, deneyimli bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, “İkinci sette durum 5-5 iken ben heyecanlandım, fakat rakibim tecrübesiyle maçı kazanmasını bildi. İnşallah böyle maçları daha fazla oynayarak, ileride daha iyi olacağım” dedi.

İpek Şenoğlu, turnuvayı Venüs Williams veya Elena Dementieva'nın kazanmasını istediğini belirterek, “Fransa'daki Roland Garros öncesi herkes buraya kazanmak için geldi. Venüs'ün veya Dementieva'nın kazanmasını isterim. Sharapova'yı şımarık bulmuyorum, o da çok iyi bir tenisçi” şeklinde konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 14:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?