3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul depreme hazırlanıyor

İstanbul, önümüzdeki hafta, 7.2 büyüklüğündeki bir depremin senaryosunu uygulayacak. 7-8-9 kasımda kentin 5 ilçesinde, deprem taburları, bu büyüklükteki bir deprem olmuş gibi arama, kurtarma çalışmaları yapacak.

İstanbul Valisi Muammer Güler, önümüzdeki hafta yapılacak en geniş kapsamlı deprem tatbikatı hakkında bilgi verdi.

Vali Güler, tatbikatın ilk günü, tüm okul, kreş ve yurt binalarında deprem tahliyesi yapılacağını açıkladı. Bu tatbikat 7 kasım salı günü saat 11.00'de başlayacak.

Bayrampaşa, Bağcılar, Eminönü, Kartal ve Maltepe'de üç gün sürecek tatbikatta, arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra, koordinasyon ve haberleşme konusunda çalışmalar yürütülecek.

Tatbikat sırasında, Maltepe'de devrilen bir tren ve Eminönü'de batan bir gemide arama-kurtarma senaryosu uygulanacak.

Tatbikatta, 1'inci Ordu Komutanlığı'na bağlı deprem taburları ile, İstanbul ve çevre illerdeki sivil savunma birlikleri başta olmak üzere 125 bin kamu personeli görev yapacak.

21 gönüllü kuruluşun da faaliyet göstereceği tatbikat 24 saat çalışma esasıyla yürütülecek ve 9 kasım saat 17.00'de sona erecek.

3 milyon kişilik katılım bekleniyor

Vali Güler, İstanbul'daki deprem tatbikatına tüm okulların dahil olduğunu, öğrencilerle birlikte bir tatbikata 3 milyon kişinin üzerinde bir katılım sağlanacağını söyledi.

Güler, "bütün okul kreş ve yurtlarda, çocuklar sıraların altında bekleyecek. 8 dakikada okuldan çıkacaklar" dedi.

Vali Güler, Bayrampaşa Sancaksoy İlköğretim Okulu'nda da yaralı öğrencilerin kurtarılmasıyla ilgili senaryonun uygulanacağını söyledi.

Bilgilendirme toplantısında, 25 okulun yıkılıp yeniden yapılmasıyla ilgili anlaşma da imzalandı.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 18:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?