3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul 'el yakıyor'

Yaşamanın en pahalı olduğu kentin Rusya’nın başkenti Moskova olduğu belirlendi. Geçen yıl en pahalı kentler listesinde 38. sırada yer alan İstanbul, bu yıl 23. sıraya yükseldi.


İngiliz insan kaynakları ve danışmanlık şirketi Mercer tarafından, yabancı ülkelerde personel çalıştıran şirketlere fikir vermek amacıyla her yıl yapılan araştırmada, barınma, ulaşım, beslenme, eğlence gibi 200 kalemin 143 kentteki bedelleri karşılaştırılıyor. Mart 2008’de yapılan araştırmada, son iki senedir listenin ilk sırasında yer alan Moskova’nın bu sene de en pahalı kent olduğu belirlendi. Listenin ikinci sırasında Tokyo, üçüncü sırasında ise Londra yeraldı. Paraguay’ın başkenti Asuncion ise 6. kez en ucuz şehir seçildi.
New York’a 100 puan verilip, diğer kentlerin de New York’la karşılaştırılarak puanlandığı araştırma, İstanbul 99.4 puanla 23. sıraya yerleşti. İstanbul, bu sıralamayla New York’un hemen altında yer aldı. İstanbul, pahalılık sıralamasında Berlin, Brüksel, Madrid, Şanghay gibi şehirleri geride bıraktı.
İstanbul’un geçen seneye göre 15 sıra birden yükseldiğine dikkat çeken Mercer şirketi, bu durumu Türk lirasının dolar karşısında değer kazanmasına ve fiyatlardaki artışa bağladı.



İŞTE EN PAHALI 10 KENT
“Dünya Çapında Geçim Gideri 2008” isimli araştırmaya göre dünyanın en pahalı 10 kenti şöyle:
1- Moskova
2 -Tokyo
3 -Londra
4 -Oslo
5 -Seul
6 -Hong Kong
7 -Kopenhag
8 -Cenevre
9 -Zürih
10- Milano

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 22:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?