1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul Emniyeti Guinness'e girecek

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının, İstanbul’da bir süre önce gerçekleştirilen sahte para operasyonuyla ilgili Guinness Rekorlar Kitabı’na yaptığı başvuruya yanıt geldiği bildirildi. 

Emniyet Müdürlüğünün başvurusunu takip eden Guinness Rekorlar Kitabı eski Türkiye Fahri Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah imzalı başvuruya Guinness merkezinden önceki gün yanıt geldiğini söyledi. 

Guinness Rekorlar Kitabı yöneticilerinin başvuruyu ilginç bulduklarını kaydeden Kural, "Yaptığımız müracaata yanıt geldi. Bize ikinci kademe için 6 sayfalık bir form ve başvuru numarası gönderdiler. Formu doldurup ele geçirilen sahte paralarla ilgili ispatları da ekleyerek Guinness’e teslim edeceğiz" dedi. 

Kural, ikinci başvuru dosyasını da bir an önce tamamlayarak Celalettin Cerrah’ın imzalamasının ardından Guinness’in merkezine göndereceklerini sözlerine ekledi.

BAŞVURUYA KONU OLAN İSTANBUL’DAKİ OPERASYON 

İstanbul’un 11 ilçesinde mayıs ayı başında eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, sahte para basarak piyasaya sürdükleri iddia edilen 2’si kadın 19 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 263 bin 240 adet 100, 296 bin 950 adet 50 YTL, 227 bin 500 adet 20, 199 bin adet 10 YTL’lik, 16 bin 501 adet 100, 12 bin 910 adet 50, 98 bin 303 adet 20’lik dolar ile 30 adet 500’lük sahte avro ele geçirilmişti. 

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, operasyonda el konulan sahte para miktarının Türkiye’de bugüne kadar bir defada ele geçirilen en büyük miktar olduğunu bildirmişlerdi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı da İstanbul’da gerçekleştirilen ve en fazla sahte paranın ele geçirildiği operasyonu Guinness Rekorlar Kitabı’na kaydettirmek için girişimde bulunmuştu
AA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 17:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?