30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul en iyi 2. aile şehri

Ünlü turizm dergisi Lonely Planet's, çocuklarla seyahat edilecek en iyi 10 ülkeyi belirledi.

İstanbul'un 2. sırada bulunduğu listede şu şehirler yer alıyor:

1. Oaxaca, Meksika
Meksika'nın bu küçük şehri doğal yapısı ve gezilecek güzel yerleriyle çocuklar için en uygun tatil yeri. Şehrin küçük olması sebebiyle her yere yürüyerek de ulaşılabiliyor.
2. Istanbul, Türkiye
Camileri, sarayları, müzeleri, eski pazarları, restoranları, Boğaz'ı ve deniziyle İstanbul ebeveynlerin çocuklarıyla gezebileceği dünyanın en iyi ikinci şehri.
3. Londra, İngiltere
Yılın 365 günü yağmurlu olmasına rağmen ulaşım kolaylığı ve tarihi binalarıyla Londra her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.
4. Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri
Disneyland, Universal Stüdyoları ve Santa Monica gibi yerleri içinde bulunduran Amerikan rüyasının sembolü bu mükemmel şehir, her yaştan insanın ilgisini çekiyor.
5. Vancouver, Kanada
Dağlık arazileri, büyük parkları, plajları, nehirleri ve doğal spor alanlarıyla Vancouver, dünyanın en renkli şehirlerinden birisi.
6. Lizbon, Portekiz
Orta Çağ'a ait kalesi, sanat merkezleri, mükemmel müzesi ve deniziyle Lizbon sakin bir tatil yapmak isteyenlerin en iyi adreslerinden biri.
7. Kopenhag, Danimarka
Baltık ülkeleri arasında en küçük yüzölçümüne sahip olan Danimarka'nın Kopenhag şehri; kraliyet sarayları, müzeleri, Tivoli Bahçeleri ve mimari yapısıyla çocukların götürülmesi gereken en güzel tarihi şehirlerden biri.
8. Singapur
Güneydoğu Asya'nın bu küçük, güvenli, temiz ve hareketli ülkesi masmavi denizi, plajları, parkları ve su altı dünyası bakımından özellikle gençlerin tatil için rağbet ettiği en iyi yerlerden birisi.
9. Sidney , Avustralya
Binlerce plajı, yüzme havuzları ve sayısız parklarıyla tam bir deniz şehri olan Sidney'de,Taronga Hayvanat Bahçesi, Koala Parkı gibi yerler de özellikle çocukların ilgisini çekiyor.
10. Roma, İtalya
Avrupa'nın sanat başkenti olan Roma, Kollezyum'u, Sant-Angelo Kalesi, gotik kiliseleri ve mimari yapısıyla her yıl milyonlarca insan tarafından ziyaret edilen şehirlerden birisi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 15:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?