30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul Europa Race'a start verildi

Avrupa'nın en prestijli ve en büyük yelken yarışı olarak kabul edilen 'İstanbul Europa Race'in startı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Dünyanın gelişmiş teknolojilerine sahip tekneler, İstanbul'dan yola çıkarak Fransa'da son bulacak 1 aylık maceralı yarışa başladı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin ana sponsorluğunda düzenlenen Avrupa'nın en büyük yelken yarışı İstanbul Europa Race, 1 aylık yolculuğuna başladı. Yarışmanın startını, Ahırkapı açıklarına tekneyle gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan'ın, start tabancasıyla verdiği başlama talimatıyla birlikte yelkenliler yola çıktı. Erdoğan da bir süre yarışı izledikten sonra tekneyle bölgeden ayrıldı.

İstanbul'dan başlayan yarış, Nice ve Barcelona etaplarının ardından Fransa'nın Brest kentinde son bulacak. Gösterişli yelkenliler, Avrupa'nın en büyük yelkenli yarışını kazanabilmek için 3 etapta toplam 3 bin 870 deniz milli yol kat edecek. Türkiye ve İstanbul'un tanıtımına önemli katkı sağlaması beklenen etkinlikte Akdeniz, Atlantik ve Marş denizlerinde bir ay boyunca yarışacak olan yelkenliler 'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti' bayrağı taşıyacak.

Öte yandan, yarışı izlemek isteyen çok sayıda vatandaş erken saatlerden itibaren Ahırkapı sahilinde toplandı. Vatandaşlar, startın verilişini meraklı gözlerle izlerken, basın mensupları da gelişmeleri hem karadan, hem denizden takip etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 14:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?