8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul Fatih: Aşırı sürat yine ölüm getirdi!

İstanbul Fatih’te, aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle kontrolden çıkan bir araç, üst geçitten aşağıya düştü. Otomobilde bulunan iki kişiden biri, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Kaza, sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Fatih Unkapanı köprüsü üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Taksim’den Aksaray yönüne seyreden Muharrem Kara (23) idaresindeki 34 ZE 8718 otomobil, aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle köprü çıkışındaki çukura çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobil, kendi etrafında birkaç kez döndükten sonra Unkapanı Köprüsü’nden aşağıya düştü. Kaza sırasında aracından çıkmayı başaran Kara, köprü korkuluklarına tutundu. Yanında bulunan arkadaşı Özgür Vural (21) ise araçla birlikte aşağıya düştü. Yaklaşık 5 metre yükseklikten beton zemine çakılan otomobil, hurda yığınına döndü. Çarpmanın etkisiyle yerinden fırlayan motor yanmaya başladı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Hurda yığını haline gelen otomobilden ağır yaralı olarak kurtulan Özgür Vural, kaldırıldığı Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Yoldan geçen bir taksiye bindirilerek, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Kara’nın ise hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 15:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?