30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul felaketi ucuz atlattı!

Alman Havayolları Lufthansa'nın önceki gün İstanbul-Frankfurt seferini yapan uçağı Atatürk Havalimanı'nda kalkıştan 12 dakika sonra sol motorunda meydana gelen patlama nedeniyle havada büyük tehlike atlattı. Sol motorunun yanma odalarında meydana gelen patlama nedeniyle motorun arka tarafında bulunan tirbünlerin parçalandığı Airbus -321 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgilere göre Lufthansa'nın LH -3343 sefer sayılı Airbus 321 tipi yolcu uçağı,içinde 134 yolcu ve 6 mürettebatı ile geçen cuma sabahı saat 05.31'de Atatürk Havalimanı'ndan Florya yönünden Sefaköy yönüne doğru kalkış yaptı.

Kalkışın ardından pilot,uçuş kontrol kulesi ile bağlantıya geçerek sol motorunda arıza olduğunu belirterek, teknik iniş için izin istedi.Bu sırada motorun yanma odalarında patlamalar meydana geldi ve uçağın motorunun arkasında bulunan tirbünler parçalanarak çevreye dağıldı. Florya yönünden 05.48'de Atatürk Havalimanı'na tek motorla iniş yapan uçağın pilotu, inişin tamamlanmasının ardından uçağın motorlarını durdurdu.Bu sırada uçağın sol motorundan kıvılcım çıktığı öğrenildi. Uçak THY Teknik A.Ş hangarında incelemeye alındı.Yolcular ise başka uçaklarla Frankfurt'a gönderildi belirtildi.

ÜÇ PARÇA DÜŞTÜ

Kalkıştan kısa bir süre sonra sol motorunda patlama meydana gelen uçaktan kopan tirbün parçalarından üçünün Sefaköy'de bulunan bir çikolata fabrikasının çatısına düştüğü tespit edildi. Firma yetkililerinin olay sonrası Atatürk Havalimanı'nı arayarak durumu bildirmesi üzerine parçaların incelenmek üzere hangara getirildiği öğrenildi

LUFTHANSA: "KUŞ ÇAPRTI"

Olayla ilgili olarak Lufhansa'dan yapılan açıklamada uçağın kalkıştan 12 dakika sonra sol motoruna kuş çarpması nedeniyle Atatürk Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldığını belirterek, uçağın tek motorla havaalanına güvenli ve normal iniş yaptığını söyledi.Yetkililer mühendislerin uçağı incelemeye devam ettiğini söyledi.

Ancak Lufthansa'dan yapılan bu açıklamaya rağmen uçağın motorunda kuş çarpması nedeniyle herhangi bir hasar yada kan izine rastlanmadığı öğrenildi.

Öte yandan aynı gece Frankfurt'tan gelen uçağın Atatürk Havalimanı 06 - 24 pistinden rüzgar dönmesi nedeniyle pisti bir kez pas geçtiği de kaydedildi.

Bu olayın Amerika'da geçtiğimiz Perşembe günü US Airways'e ait Airbus-320 tipi uçağın motorlarına kuş sürüsün çarpması sonucu iki motorun da durması nedeniyle Hudson Nehrine zorunlu iniş yapmasının ardından çok kısa bir süre sonra meydana gelmesi dikkatlerden kaçmadı

DHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 16:04:48
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 16:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?