30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul halkı yolunacak kaz değil!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Gençlik Kolları, metrobüse yapılan yüzde 33'lük zammı protesto etti.

İstanbul'da metrobüs ücretlerinin 1,5 TL'den 2 TL'ye çıkarılması, CHP İstanbul Gençlik Kolları'na mensup bir grup tarafından protesto edildi. Şirinevler Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, slogan atarak fahiş zammın derhal geri çekilmesini istedi.

Ellerinde dövizler taşıyan grup, burada bir süre slogan attıktan sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Tarkan Ellergezen, "Hayat başını alıp gittiği günümüzde İstanbul halkı, ulaşım konusunda yüreğini yakan bir haber aldı. Geçtiğimiz günlerde metrobüse yapılan fahiş zam, ne yazık ki aylardır maaşına zam yapılmasını bekleyen işçiyi, memuru can evinden vurdu. Şimdi bir tabloyu gözler önüne sermek istiyorum. Avrupa'nın önde gelen ülkelerinde kişi başına düşen gelir 3 bin 500 dolarken, bu gelir ülkemizde 700 dolardır. Bu ülkelerde yaşayanlar aylık gelirleri ile ayda 200 kere toplu taşıma araçlarını kullanırken, bizim vatandaşımız ise sadece 600 kere toplu taşıma araçlarını kullanabilmektedirler. Bu oranlar bizim toplu taşıma fiyatlarımızın Avrupa ülkelerine göre 3.5 kat daha pahalı olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

Ellergezen, "Metrobüs ücretlerine yapılan haksız zammın geri çekilmesini talep ediyoruz. İstanbul halkı yolunacak kaz değildir" dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 21:02:04
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 22:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?