1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul Hayal Meyal

Fotoğraf sanatçısı Ayşe Bağdemir ile Firdevs Sayılan'ın "İstanbul Hayal Meyal" adlı sergisi 30 Mart 2007 tarihine kadar Doğuş Okulları Sanat Galerisi’nde devam ediyor...


Ayşe Bağdemir


Firdevs Sayılan

Fotoğrafla uğraşları uzun yıllara dayanan Ayşe Bağdemir ve Firdevs Sayılan düşledikleri İstanbul’u şöyle anlatıyorlar.

Firdevs Sayılan: “Çocukluğumda ne zaman büyüklerin o rutin, sıkıcı dünyalarından kaçıp kurtulmak istesem, evimizin kocaman meyve bahçesinin kuytularına saklanır, gözlerimi kısar, kirpiklerimin arasından sızan gün ışığını zulalayıp bulutlara, kuşlara, maviliklere yaslanmış tembelliğin tadını çıkaran yeşil yapraklı ağacın dallarına bakardım. Bambaşka bir dünya!
Başımı bir o yana bir bu yana sallayınca buğular, sisler içinde daha büyülü, daha masalsı bir dünya keşfederdim. Şimdilerde aynı lezzeti aynı çoçuksu tadı yakalamak için bu oyunu objektifimle oynuyorum. Üstelik önümde derya-deniz güzellikte bir şehir; İstanbul !” 


Ayşe Bağdemir

Ayşe Bağdemir:
  “İstanbul beni alt üst eden bir şehir. Şaşırtan, delirten bir o kadar da kendime getiren ! Karmaşasını kaosunu seviyorum bu şehrin. Milyarlarca renk, doku, ses, ahenk ve ahenksizliğin kaosu. Bu cümbüşte kah detaylara dalarak, kah detaylarda soyutlamalar yaparak grafiksel tatlarla yalınlığı dinginliği yakalamaya çalıştım.” 


FİRDEVS SAYILAN KİMDİR

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü mezunudur. 1988 yılından bu yana İFSAK (İstanbul Sinema ve Fotoğraf Amatörleri Kulubü ) üyesidir. Sanat Tarihi Derneği kuruluş çalışmalarına katılmış, her iki derneğin yönetiminde görevler üstlenmiştir. Ayrıca ;Fotogen, Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği ve Aturjet ‘in üyeleri arasındadır.Anadolu’da arkeolojik kazılarda fotoğraf çalışmalarında bulunmuştur.Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda ödüller kazanmıştır 


Ayşe Bağdemir

AYŞE BAĞDEMİR KİMDİR

Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nü bitirdi.
Çeşitli kuruluşlarda çalıştıktan sonra bankacılık sektöründen emekli oldu.
1994’de İfsak’ta fotoğrafla tanıştı.İFSAK ve FOTOGEN üyesi .Her iki derneğin yönetiminde görev aldı.
İlteriş Tezer atölyesinde s/b fotoğrafla ilgilendi.
Çeşitli sergilere katıldı, yurt içi ve yurt dışı ödüller aldı, jüri üyeliği yaptı.
Profesyonel olarak fotoğraf çekmekte, fotoğraf dersleri vermektedir.

Sergi için iletişim:  Doğuş Okulları Sanat Galerisi Acıbadem Kampüsü
Tlf: TR +90  2164287121  Çagri 






kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Mart 2007 Pazar 16:52:54
Güncelleme :19 Mart 2007 Pazartesi 10:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?