6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul için seçim kaybedilir

AKP’nin İstanbullu belediye başkanlarına seslenen Başbakan Erdoğan, oy uğruna ‘Türkiye’nin kalbi’ diye nitelediği kenti feda etmemelerini istedi. Erdoğan, ‘İstanbul’u kazanmak uğruna seçim kaybedilecekse varın kaybedin’ dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbullu belediye başkanlarına, ‘Belediyeyi rant kapısı olarak görmeyin’ diye seslendi. AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın Kızılcahamam’da düzenlediği toplantıda İstanbul özlemini yansıtan bir konuşma yapan Erdoğan, ‘İstanbul’u kazanmak uğruna seçim kaybedilecekse, varın kaybedin’ dedi. Türkiye’de siyasi başarının İstanbul’dan geçtiğini savunan Başbakan, mahalli idarelere hep şüpheyle bakıldığını söyleyen Erdoğan, bu güvensizliğin topluma karşı beslenen güvensizliğin yansıması olduğunu savundu.

KENTİN RUHUNU İHMAL ETMEYİN

Bir belediye başkanının görevinin şehrin bir ruhunun, kimliğinin olduğunu bilerek buna uygun davranmak olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

‘İstanbul’u anlamadan bizim medeniyetimiz anlaşılabilir mi, sevilebilir mi? İstanbul’dan bakmadan Türkiye’ye bakılabilir mi? İstanbul bu ülkenin kalbidir, ruhudur. Bunu böyle bilmeliyiz. İstanbul bir dünya şehridir. Türkiye’nin dünyaya bakan yüzü olarak kabul etmeliyiz.’

TARİHE OLAN BORCUMUZDUR

İstanbul’un ‘tribünlere’ oynayan siyaset anlayışı ile kaybedildiğini anlatan Erdoğan, ucuz hesaplar yapmanın yanlışlığına işaret etti. Erdoğan, AKP’li başkanlara, popülist yaklaşımlardan uzak durmalarını öğütleyerek ‘İstanbul’u kazanmak uğruna seçim kaybedilecekse varın kaybedin’ diye seslendi. Erdoğan, bu şekilde sadece İstanbul’a değil, Türkiye’ye ve tarihe olan borcun ödeneceğini vurguladı.

Tatil gibi kamp

AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın Ankara Kızılcahamam’daki toplantısına, bazı yöneticilerin eşleri ile kadın partililer de katıldı. Çoğunluğunu türbanlıların oluşturduğu kadınlar, toplantının yapıldığı Asya Termal Otel’de bol bol yürüyüş yaptı. Toplantıda, AKP Lideri Tayyip Erdogan’ın küçük kızı Sümeyye de hazır bulundu.

Stres attı

17 Aralık’ta Brüksel’deki zorlu pazarlıkların ardından yoğun bir hafta yaşayan Erdoğan, Kızılcahamam’daki toplantıda dinlenme fırsatı buldu. Kampa bir gece önce gelen Erdoğan, toplantının yapıldığı salona kurmaylarıyla birlikte yürüyerek gitti.

Dadaş başkanı örnek gösterdi

ERDOĞAN, belediyecilikte bazı kararlar alırken çevrenin etkisinde fazla kalınmaması gerektiğini belirterek, AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i üstü kapalı olarak övdü. Erzurum’da Ulu Camii’nin yakınındaki bazı yapılaşmaların yıkılması kararının alındığını belirten Başbakan, ancak araya giren milletvekilleri ve aşiretlerin acındırma politikası izlediklerini söyledi. Erdoğan, bu çevrelerin ‘Burası yıkılırsa ekmeğinden olur, onun da aşiretlerde tanıdıkları var, oy kaybedersiniz’ telkininde bulunduklarını anımsatarak, Erzurumlu Başkan Küçükler’in bu etkilerin altında kalmadığı için doğruyu yaptığını vurguladı.

İstiklal Marşı bilinç hazinesi

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 68’inci yıl dönümü dolayısıyla bir yazılı yaptı. Şair Mehmet Akif Ersoy’un Türk halkına İstiklal Marşı gibi bir ‘milli bilinç hazinesi’ bıraktığını ifade eden Erdoğan, milli şairimizin ‘milletin duşgu ve düşüncelerini ölümsüz mısralarıyla ebedileştirdiğini vurguladı. Erdoğan, ‘Ersoy, Türk halkının büyük fedakarlıklarla, azim ve inançla kazandığı bağımsızlık mücadelesini kaleme aldığı İstiklal Marşı’nı Türk milletine armağan ederek sadece Türk edebiyatına kazandırmakla kalmamış, halkımızın gönlünde taht kurarak Cumhuriyet tarihimizin önemli yapı taşlarında birine de imza atmıştır’ dedi.
Hürriyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 08:41:37
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 16:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?