6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul ile Brüksel ’Kardeş Şehir’ oluyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, "5. Seçim Dönemi 2. Toplantı Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantıları’nın 3. Birleşimi"ni Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

’İstanbul’daki Kırım-Tatar eserleri tanıtılacak...’

Meclis 2. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in yönettiği toplantıda, ilk olarak gündemde yer alan 9 teklif ele alındı. İlk 8 teklif görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilirken, 9 numaralı teklif "Teklif Karar" olarak görüşülerek kabul edildi.

Kararla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdürü Ali Mazak Özerk Kırım Cumhuriyeti’nin davetlisi olarak bu ülkeye bir ziyaret gerçekleştirecek ve "İstanbul müzelerinde Kırım-Tatar kültürüne ait nesneler ve varlıklar" konulu bir bildiri sunacak.

’Kardeş Şehir’ teklifi, Belçika Veliaht Prensi’nden...

Belediye Meclisi toplantısının raporlar bölümünde ise, gündemde bulunan 6 ile 75 numaralar arasındaki raporlar tek tek görüşmeye açıldı. Meclis Üyelerinin görüşlerini belirtmesinin ardından, bütün raporlar oylanarak kabul edildi.

Kabul edilen 6 numaralı rapor ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Türkiye’nin AB sürecine destek vererek, İstanbul’un Belçika’nın Brüksel Kenti’yle ’Kardeş şehir’ olmasına onay verdi.

Belçika Veliaht Prensi Philippe’nin Prenses Mathilde ve işadamlarıyla birlikte 2-6 Mayıs 2004 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret ettiklerini hatırlatan raporda, "Prens Philippe’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ı ziyareti sırasında İstanbul ve Brüksel arasında ’kardeş Şehir’ ilişkisi kurulması ve karşılıklı ziyaretlerle karşılaşılan sorunlar üzerine bilgi ve tecrübe değişimi yapılması konusunda mutabakata varıldığı" vurgulandı. Brüksel Belediye Başkanı Fredy Thielemans’ın da böyle bir girişimden memnuniyet duyduğu ve projeyi somut hale getirmek için gerekli çalışmaları başlatacağı kaydedildi.

Kabul edilen komisyon raporunda; "Avrupa Birliği’nin Başkenti, Belçika’nın kültür, sanat, ve ticaret merkezi konumunda bulunan Brüksel ile İstanbul arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması komisyonumuzca uygun görülmüştür" ifadelerine de yer verildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 08:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?